Cele mai multe restaurante dotate cu stele Michelin din lume, pe cap de locuitor, se afla in Japonia, acolo unde prospetimea produselor si iscusinta bucatarilor sunt, de multe ori, unice.
In Europa, doar vestul se bucura de mai multe restaurante premiate cu stele Michelin, in Europa centrala si de Est existand doar cateva, cel mai nou fiind la Budapesta (o stea, dobandita chiar in 2010).
De curand, durul standard Michelin a fost atribuit, cu o stea, spre mirarea specialistilor, unui mic local din Hong Kong, care vine produse la minut, insa extrem de proaspete, gustoase si inedit create.
Mai mult, restaurantul Tim Ho Wan, situat in cartierul Mongkok din Hong Kong, este si cel mai ieftin din lume. Deobicei, o masa de doua persoane la un restaurant Michelin este in jur de 100 de euro, cu preturi ajungand insa si la 3-400 de euro.
La Tim Ho Wan din Hong Kong insa, piciorul de pui costa doar 1,61 euro, iar coltunasii umpluti cu vita costa doar 95 de centi. Totul este extrem de proaspat, preparat pe loc, din ingrediente de mare calitate. Preparatele variaza de la cateva specialitati de taieti proaspeti facuti, pana la specialitati de carne si sosuri cu totul inedite, iar legumele sunt gatite minimal, fie la aburi, fie in tigaile wok speciale.
Localul este in permanante plin, in special din luna ianuarie a acestui an, cand a primit steaua Michelin. Si fiindca nu se fac rezervari, exista in permanenta 30-40 de persoane aflate la coada, in fata localului, asteptand sa se infrupte din "cele mai ieftine preparate Michelin din lume".
foto: thewanderingpalate.com
Tot ceea ce trebuie sa stii despre tunsorile scurte... Biotics Baby, tratament natural pentru bebelusii cu digestie problematica...