Top 6 cele mai inguste case din lume

Oamenii construiesc astfel de case din diferite motive. Unii pentru ca s-au saturat de vecinii de o curiozitate enervanta, de prieteni excesiv de insistenti sau rude prea vorbarete. Altii pentru ca au pierdut un pariu. Oricum, aceste case sunt haioase. Iata cateva dintre aceste ciudatenii.1. 75 ½ Bedford st., New York (foto 1).

2. Singel 166, Amsterdam (foto 2). Casa de la numarul 166 de pe strada Signel din Amsterdam are ferestrele indreptate spre canalul de navigatie si reprezinta un punct obligatoriu al tuturor traseelor turistice. Are o latime de 90 cm si este cea mai ingusta cladire din capitala Olandei.

3. „Pana", Great Cumbrae, Scotia (foto 3). Casa cu numele de „Pana" a aparut in despartitura dintre doua cladiri din orasul Millport. Fatada este putin mai lata decat usa de la intrare. Casa are forma unei pene de lemn, care se largeste in partea sa anterioara. Cel mai ingust loc are o latime de 1,2 m, cel mai larg - de 3,35 m.

4. „Picatura fericirii", Tokyo, Japonia (foto 4). Cladirea care a primit denumirea de „Picatura fericirii" are forma unei aripi de avion asezata pe verticala. A fost proiectata de arhitectul Yasuhiro Yamasito, recunoscut drept specialist in constructia unor locuinte minuscule. Casa are pereti flexibili si subtiri care permit patrunderea luminii.

5. Hotel Formula 1, Auckland, Noua Zeelanda (foto 5). Este unul dintre cele mai inguste blocuri turn din lume. Cu o inaltime de 60 m, latimea este mai mica de 6 m. Hotelul inchiriaza 144 de spatii pentru cei care sunt in trecere prin Auckland sau pentru cei care cauta o locuinta ieftina.

6. La Casa Estrecha, Puerto-Rico (foto 6). Are o latima de 1,5 m si o inaltime de 36 m. La Casa Estrecha este o cladire cu un etaj, care astazi gazduieste o galerie de arta.

Citeste si Financiarul!

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri