Antena Căutare

Vezi care sunt cele mai sanatoase si cele mai toxice alimente!

Multe dintre alimentele pe care le consumam zi de zi, cum sunt, de exemplu, margarina, bauturile carbogazoase, mezelurile, cartofii prajiţi sau guma de mestecat, dăuneaza grav sanatatii. Insa, in acelasi timp, vestea buna e ca exista tot atat de multe alimente sanatoase. Hai sa vedem impreuna cum arata cele doua liste!

ALIMENTE SANATOASE

Peste - In afara de faptul ca pestele contine o multime de vitamine si minerale necesare unui organism sanatos, carnea de peste este benefica si pentru inima si artere. Astfel, pestele consumat de cel putin trei ori pe saptamana reduce cu 30% riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Acidul gras Omega 3 din peste normalizeaza ritmul batailor inimii, scade nivelul colesterolului si previne riscul aparitiei placilor de aterom (grasimi pe peretii arterelor). Mai mult, carnea de peste este usor de digerat si foarte hranitoare deoarece contine vitamine si oligoelemente precum fosfor, potasiu, iod, fluor, magneziu, cupru si 20% proteine complete de cea mai buna calitate.

Iaurt - De curand, nutritionistii americani au aratat ca iaurtul natural are proprietati anticancerigene, are rolul de a echilibra digestia si de a curata organismul de substantele toxice. Iaurtul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta de zi cu zi, deoarece reduce riscul cresterii colesterolului si este o sursa importanta de calciu, indispensabila pentru mentinerea sanatatii sistemului osos, prevenind aparitia osteoporozei. Astfel, un pahar cu iaurt contine 200 grame de calciu, care asigura o treime din necesarul zilnic al unui adult. Iaurtul mai contine si vitamina B, care mentine sanatatea sistemului nervos, vitamina PP, care ajuta la crestere, si vitamina A, care confera stralucire pielii.

Morcovi - Consumati sub forma de salata sau suc, morcovii sunt bogati in vitamine si imbunatatesc la circulatia sangelui. Sunt foarte buni impotriva anemiei si in cazul problemelor cu pielea, cu ochii, in infectii cronice si probleme digestive.

Oua - Ouale contin vitamina B, care ajuta la prevenirea cancerului mamar. In plus, au un efect benefic asupra imbunatatirii memoriei.

Usturoi - Cu un continut bogat de sulf si vitamine, usturoiul este un foarte bun antiseptic, trateaza anemia, purifica organismul, intareste sistemul imunitar si stimuleaza circulatia sangelui.

Varza - Bogata in vitamine si saraca in calorii, varza are rolul de a preveni cancerul.

Miere - Contine foarte multe minerale si vitamine, fiind un excelent revitalizant. Este si un remediu impotriva tusei, vindeca arsurile si intareste inima.

Mere - Cu o valoare nutritiva ridicata, merele sunt bune pentru bolnavii de diabet si excelente pentru cei care au probleme cu rinichii si ficatul.

Orez integral - Este unul dintre alimentele care se digera cel mai usor, fiind indicat atunci cand ai stomacul iritat sau probleme cu digestia. El absoarbe toate substantele toxice din organism si le elimina, reducand riscul aparitiei cancerului de colon.

ALIMENTE TOXICE


Mezeluri - Contin aditivi, coloranti si arome care, in timp, afecteaza profund metabolismul. Astfel, riscul de aparitie a cancerului, a bolilor digestive si a altor afectiuni creste considerabil.

Cartofi prajiti - Combinatia dintre grasimi si glucide nu este indicata deoarece afecteaza metabolismul, ceea ce duce la aparitia obezitatii si a altor boli. Uleiul incins produce substante cu potential cancerigen, dar si cu risc pentru aparitia bolilor cardiovasculare.

Sucuri acidulate - E adevarat, sucurile naturale, preparate acasa, sunt excelente pentru sanatate. Cele din magazine insa, care nici nu au „trecut" pe langa fructe, contin apa, glucide, foarte multi coloranti si arome, fiind o combinatie de toxine. Cei care consuma zilnic aceste sucuri vor fi predispusi la aparitia pietrelor la rinichi si a altor afectiuni.

Margarina - Consumata zilnic, provoaca aparitia bolilor cardiovasculare si a bolilor neurovegetative. Atunci cand sunt asimilate de organism, grasimile din margarina afecteaza sistemul imunitar, fapt ce determina o sensibilitate crescuta la infectii, la intoxicatii si chiar la cancer. Printre efectele nocive se numara si cresterea tensiunii arteriale, a colesterolului si formarea placii de aterom. De asemenea, nichelul continut de margarina poate provoca probleme pulmonare si renale, iar in cazul diabeticilor poate dezvolta rezistenta la insulina.

Branza topita - Si branza topita contine foarte multe grasimi din categoria celor nesanatoase, fiind realizata din combinarea lactatelor de calitate inferioara cu grasimi.

sursa: Revista Felicia


Copilul tau vrea telefon mobil? Ce trebuie sa stii... Weekendul acesta ai expozitie de idei florale!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x