Căutare Live

VIDEO! Personalitati de ciocolata

Ce au in comun Vlad Tepes si Regina Maria? Pe langa faptul ca amandoi au locuit in Castelul Bran, acum au statuie de ciocolata. Creatia ii apartine lui Silviu Miron, unul dintre cei mai cunoscuti cofetari din tara si acum din lume dupa ce a primit pentru creatia lui medalia de argint la campionatul mondial al cofetarilor.

Nu e prima data cand Silviu Miron alege sa prezinte in ciocolata istoria Romaniei. In 2004 a castigat medalia de aur in Germania cu bustul regelui Carol I.

Cum anul acesta Campionatul Mondial de la Luxemburg a cazut in preajma Zilei Nationale de 1 decembrie cofetarul s-a gandit sa sculpteze in ciocolata chipurile reginei Maria si al lui Vlad Tepes, dar si citeva tablouri cu Branul.

Bustul lui Tepes a fost realizat dintr-un bloc de ciocolata de 100 de kilograme, in faza finala doar bustul a ajuns la 55 kg soclul are 18 kg.

Regina Maria, bineinteles, ca e o figura mai finuta. Are o greutate mai mica, bustul 37 kilograme si soclul 22 kg. Chipurile si castelul au fost alese anume sa reprezinte Romania la campionat. Juriului, insa, n-ar fi vrut sa vada istorie in ciocolata.

Eu am spus ca nu, prezint o fila din istoria Romaniei, chiar daca m-am prezentat cu regina Maria intr-un ducat, la Luxemburg. Eu respect istoria tarii mele. Nu pot sa o prezint intr-o varianta funky. Si a fost medaliat cu argint. Pentru el a fost ultima competitie.

Foto: faqs.org

VIDEO! Reteta zilei: Cataif... Adolescentii au nevoie de mult sprijin din partea familiei...
Parteneri
Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x