Poti alege orice fel de faina pentru aceasta paine: cu cereale, integrala sau faina alba, simpla.
Ingrediente pentru reteta de paine de casa:
500g de faina pentru paine (noi am folosit faina multicereale)
1 plic de drojdie
1 lingurita de sare
2 linguri ulei de masline
1 lingura de miere lichida
Mod de preparare pentru reteta de paine de casa:
• 1. Se rastoarna faina, drojdia si sarea intr-un bol mare si se amesteca cu mana. Se adauga 300ml de apa fierbinte (cat sa poti tine mana), uleiul si mierea si se amesteca bine pana cand se formeaza o coca moale.
• 2. Se asaza coca pe o suprafata presarata cu putina faina si se framanta 5 minute, pana cand nu mai este lipicioasa - se mai presara niste faina daca este cazul.
• 3. Se unge cu ulei o forma de cozonac si se asaza coca in forma, presand-o uniform. Se asaza forma intr-o punga alimentara mare, de plastic si se lasa la crescut o ora pana cand coca umple toata forma si daca o presezi cu degetul nu revine la loc.
• 4. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Se fac cu un cutit ascutit cateva taieturi oblice pe suprafata aluatului si se lasa la cuptor 30-35 de minute pana cand creste si devine aurie. Se scoate din forma si se lasa la racit pe un stativ de metal. Verifica daca s-a copt batand usor pe fundul painii. Daca este bine coapta, se va auzi un sunet de gol. Se lasa la racit.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!
Reteta zilei: Salata calda de paste cu ton... Reteta inedita: Supa crema de morcovi cu portocale...