1. Salata Caesar dietetica
Se incinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se taie coaja de la 2 felii de paine integrala si se rupe in bucatele. Se combina cu 1 lingura ulei de masline, sare si piper, apoi se imprastie pe o tava si se dau la cuptor 10-12 minute pana devin aurii si crocante. Se lasa la racit.
Se amesteca frunzele de la 2 salate verzi, rupte in bucati, cu 4 linguri de dressing Caesar (sau vinegreta) si putin suc de lamaie. Se pune amestecul pe patru farfurii si se asaza deasupra fiecarei portii ½ piept de pui fiert, fara piele, taiat felii, crutoane si cateva fasii subtiri de parmezan.
V.N. per portie: 231 kilocalorii, 26g proteine, 11g carbohidrati, 10g grasimi, 2g grasimi saturate, 3g fibre, 3g zahar, 0,42g sare.
2. Salata de paste cu creveti, marar si castraveti
Se fierb 300g de paste, se scurg si se racesc sub jet de apa rece. Se pun intr-un bol si se adauga 1 legatura mica de marar, sucul de la ½ lamaie, 5 linguri de smantana slaba, 300g de creveti fierti, 1 castravete taiat cubulete si 1 bulb de fenicul taiat subtire. Se potriveste de sare si piper.
V.N. per portie: 370 kilocalorii, 28g proteine, 60g carbohidrati, 4g grasimi, 1g grasimi saturate, 4g fibre, 5g zahar, 1,41g sare.
3. Cuscus cald cu harissa si dovleac prajit
Se incinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se amesteca 1 dovleac pentru placinta taiat cubulete si 2 cepe rosii taiate felii groase cu 2 linguri de harissa, sare si piper. Se dau la cuptor 30 de minute pana se inmoaie si prind o culoare maronie.
Intre timp, se fierb 200g de cuscus mare israelian, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se toarna direct in tava, peste legumele coapte, pentru a absorbi toate sucurile. Se adauga coriandru tocat si un strop de suc de lamaie.
V.N. per portie: 217 kilocalorii, 6g proteine, 47g carbohidrati, 2g grasimi, 0g grasimi saturate, 4g fibre, 13g zahar, 0,15g sare.
4. Salata de rucola cu vita
Se amesteca 1 lingura de mustar cu 2 linguri otet de vin alb si 1 lingura ulei de masline. Se pun 100g frunze de rucola pe o farfurie mare, se presara 1 ceapa rosie taiata inele, 3 linguri de castraveciori (scursi), 1 ceapa mica murata si 2 rosii medii, feliate.
Se pune deasupra o bucata de 100g friptura de vita gata facuta, taiata bucati, si se stropeste cu dressingul de mustar; se presara piper negru proaspat macinat. Se serveste dupa preferinte, cu chifle semipreparate, incalzite conform instructiunilor de pe ambalaj.
V.N. per portie: 94 kilocalorii, 10g proteine, 4g carbohidrati, 4g grasimi, 1g grasimi saturate, 1g fibre, 3g zahar, 0,28g sare.
5. Salata mediteraneana
Se fierb 200g de grau bulgur conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand este gata, se adauga in cratita 1 ceapa rosie taiata felii, se amesteca si se ia de pe foc, apoi se scurge si se clateste pana se raceste. Se rastoarna intr-un bol mare. Se combina 1 castravete taiat cubulete, 1 mana de masline negre fara samburi, 200g rosii cherry taiate jumatati si 2 ardei curatati de seminte si tocati. Se bat cu un tel 1 lingurita de oregano uscat, 2 linguri ulei de masline, 3 linguri de otet din vin rosu, sare si piper. Se toarna peste salata, se amesteca si se serveste.
V.N. per portie: 185 kilocalorii, 5g proteine, 31g carbohidrati, 6g grasimi, 1g grasimi saturate, 2g fibre, 5g zahar, 0,12g sare.
FOTO: goodfood.ro
Gustare usoara: Rețeta Varza de Bruxelles cu susan si ceapa verde... Desert: Rețeta Prajiturele insiropate cu zulufi de lamaie...