La Paris a avut loc un eveniment aşteptat cu emoţie de toţi maeştrii bucătari din Franţa. Este vorba de apariţia noii ediţii a ghidului Michelin, care evaluează cu una, două sau trei stele cele mai bune restaurante din ţară.
Includerea în ghidul Michelin este o onoare la care râvneşte orice bucătar din Franţa. Anul acesta, pe listă s-au adăugat 64 de restaurante, iar unul dintre ele a primit, chiar de la început, nota supremă: trei stele.
Dar chiar şi o singură stea reprezintă o mare satisfacţie pentru maeştrii bucătăriei. Un restaurant găzduit de un vechi palat din Paris a primit, anul acesta, prima sa stea Michelin, iar echipa din bucătărie este în culmea fericirii. Dar şi emoţiile sunt pe măsură.
Stelele sunt acordate de inspectori anonimi care călătoresc prin restaurantele din toată ţara şi se comportă ca nişte consumatori obişnuiţi.
Arta şi tehnica bucătăriei, dar şi personalitatea bucătarului sunt printre cele mai importante criterii. În general, distincţia nu este o surpriză pentru clienţii credincioşi ai restaurantelor laureate.
Pentru cei care se mai uită şi la preţuri, ghidul Michelin notează că peste o sută din restaurantele cotate oferă meniuri cu mai puţin de 30 de euro.
Rețeta lui Vlădutz: Ciorbă de varză murată... Editura Litera vă invită la lansarea cărții "Gătește moldovenește cu Stela Popescu"!...