Produsele congelate sunt uşor de depozitat, însă greul vine abia atunci când vrei să le găteşti. Cea mai mare problemă, de exemplu, apare atunci când vrei să dezgheţi puiul. Din fericire, există un truc oferit chiar de un bucătar
Jeff Potter, autorul cărţii "Gătitul pentru tocilari", a explicat că apa rece este metoda cea mai eficientă de a dezgheţa puiul.
Pentru a decongela carnea, cei mai mulţi lasă carnea îngheţată afară, pe bufetul din bucătărie. După ce că e un proces destul de încet, nu este nici sigur, spune expertul culinar.
"Dacă ai de gând să laşi jumătate din zi carnea afară, la dezgheţat, nu prea sună ademenitor pentru că se va altera."
Cea mai bună metodă de a decongela puiul este să-l pui în apă rece. Cufundă puiul congelat într-un bol cu apă rece şi lasă-l în chiuvetă. Porneşte robinetul şi lasă apa rece să curgă peste puiul ambalat.
"Chiar dacă apa este rece, tot topeşte mai repede decât aerul. Apa acţionează de patru ori mai rapid."
Sursă: Huffintgon Post