Caragenanul este o substanţă (carbohidrat) ce se găseşte în mod natural în alge roşii şi este folosit ca emulsificator, stabilizator şi ca agent de îngroşare (E407).
Pentru a putea fi folosit ca aditiv alimentar, caragenanul este extras din algele de mare comestibile, prezente în Oceanul Atlantic.
Efectele consumului de alimente ce conţin caragenan (E407)
Caragenanul afecteaza grav sistemul digestiv producând ulcer, cancer de colon şi inflamarea mucoaselor intestinale. Are acţiune anticoagulantă şi este toxic pentru rinichi şi ficat.
E407 este cunoscut ca fiind un inflamator puternic, cauza multor afecţiuni (boli de inimă, cancer etc.).
Uniunea Europeană interzice folosirea de caragenan degradat în alimente, acesta fiind cel mai dăunator, însă E407 nedegradat poate fi degradat de reacţiile normale ce au loc la nivelul sistemului digestiv. Astfel, masura de interzicere a lui nu are foarte multe efecte benefice asupra sănătăţii umane.
Vezi continuarea AICI.
Nu mai ai nevoie de cuptorul cu microunde! Află cum să decongelezi SIMPLU și RAPID carnea de pui!... Leguma din supermarket care te poate otrăvi. O tânără a fost la un pas de moarte!...