Ce beneficii are cafeaua dacă o bei constant?

Cine nu bea măcar o cafea pe zi? Studiile arată că românii din mediul urban beau în medie cam două cafele pe zi. În 2018, România se afla pe locul 26 în Europa, la consumul de cafea, cu 2.3kg/cap de locuitor anual. Totuși, ce beneficii are faimoasa băutură care ne dă energie?


La bază, cafeaua provine din semintele sau boabele extrase din fructele arborelui de cafea. Trebuie punctat faptul că aceste boabe conțin, pe lângă faimoasa cofeină, cantități destul de mici de magneziu, potațiu și vitamina B3.

Specialiștii din întreaga lume au aflat că băutura numită cafea este asociată cu o tensiune arterială mai mică și un risc redus de ca băutorii să dezvolte diabet zaharat de tip 2 sau boli de inimă.

Cafeaua este o sursă naturală de energie întrucât stimulează sistemul nervos să trimită semnale catre celulele de grasime pentru a descompune grasimea corporala in acizi grasi liberi.

Un studiu japonez a scos la iveală faptul că persoanele care beau cel puțin o cească de cafea simplă pe zi își reduc considerabil riscul dezvoltarii hemoragiilor cerebrale.

Totodată, aceeași cafea este băutura care reduce riscul imbolnavirii de Parkinson si Alzheimer, două dintre bolile neurodegenerative. În plus, consumatorii de cafea au un ficat mai sănătos, deoarece cafeaua poate ajuta ficatul sa își autoregleze funcțiile.

Iar, în final, cafeaua poate prelungi viața. O cercetare arată că persoanele care consumă cel puțin 4 cești de cafea pe zi au un risc de mortalitate cu 64% mai scăzut decât cei care nu consumă niciodată sau aproape niciodată cafea.

Vrei un espressor de cafea sau, poate, o cafetiera? Pe redustore.ro toate produsele sunt reduse!

Ultimele știri