Carnea de porc este tăiată în bucăți mici și apoi este friptă împreună cu usturoi și ierburi aromatice, iar apoi este condimentată cu sare și piper negru măcinat. Este o mâncare foarte gustoasă și sățioasă care este ideală pentru a fi servită la masa de sărbătoare.
Pomana porcului poate fi preparată într-o varietate de moduri, însă rețeta de bază necesită doar câteva ingrediente esențiale: carnea de porc, usturoi, ierburi aromatice, sare și piper negru măcinat.
Cum prepari cea mai delicioasă și fragedă pomana porcului
Rețeta pentru pomana porcului este o rețetă tradițională românească care se face în general în perioada sărbătorilor de iarnă, cum ar fi Crăciunul, de Ignat și Anul Nou. Iată cum poți prepara această rețetă delicioasă.
Citește și: Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor
Ingrediente pentru pomana porcului
- 1 carne de porc și organele preferate de fiecare (rinichi, ficat)
- 3-4 căței de usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- ierburi aromatice (busuioc, cimbru, rozmarin, etc.)
- 2-3 linguri de ulei
- vinul roșu ese ingredientul secret care face pomana porcului extrem de gustoasă și fragedă. De asemenea, unele gospodine adaugă și alte ingrediente pentru a adăuga mai multă aromă, cum ar fi sos de roșii sau o roșie întreagă care să fiarbă împreună cu carnea.
Preparare pomana porcului
Începe prin a pregăti porcul pentru a fi fript. Spală carnea și usuc-o bine cu ajutorul unui prosop de hârtie.
Condimentează carnea cu sare, piper negru măcinat și ierburi aromatice după gust.
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul și adaugă porcul tăiat în bucăți mici. Frige porcul pe ambele părți până se rumenește ușor.
Adaugă cățeii de usturoi tăiați mărunt și amestecă bine.
Adaugă vinul roșu în tigaie și lasă să fiarbă până când carnea devine moale și fragedă. Dacă se usucă prea mult, adaugă apă în tigaie.
Lasă carnea să se răcească puțin și apoi tai-o în bucăți mici.
Servește pomana porcului caldă, alături de o salată verde sau de alte legume fierte. Poți servi această mâncare cu o bucată de pâine proaspătă sau cu orez fiert.