Este impobisil ca un român, atunci când mănâncă ceva preparat în casă, așa cum numai soția lui știe să facă, să nu strecoare printre înghițituri... faimoasele murături!
Fie că-i toamnă, iarnă, primăvară sau vară, murăturile au loc de cinste! Dar cele mai spune sunt în sezonul rece pentru că îmbunătățesc digestia, stimulează detoxifierea și întăresc sistemul imunitar.
„Murăturile reprezintă soluţia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile-A,E,K şi minerale din legume. Sunt o sursă importantă de fibre pe perioada iernii alături de cereale integrale şi fructe.Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. În plus, conţin în urma fermentaţiei cantităţi crescute de drojdie cu conţinut bogat în vitamine din grupul B”, spune nutriţionistul Ştefan Ionuţ pentru doctorulzilei.ro.
În topul murăturilor care aduc beneficii corpului este varza! Pin intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianaţii joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism. Mai pe scurt, varza este extraordinară în lupta împotriva cancerului!