Antena Căutare

Cum să faci vopsea de ouă acasă. Metodele naturale sunt mereu în trend

Deși există mulți coloranți alimentari pe piață, gospodinele nu uită cât de important este să vopsească ouă și prin metode naturale și chiar tradiționale. Iată cum poți și tu să vopsești ouăle de Paște într-un mod sănătos.

Galerie
Cum să faci vopsea de ouă acasă. | Shutterstock

Pregătirile pentru masa de Paște încep să le îngrijoreze pe gospodine chiar dacă mai sunt aproximativ 7 săptămâni până la marea sărbatoare ortodoxă.

Fie că este vorba despre mâncare, despre ornamente sau despre cadourile de Paște, ușor, ușor, forfota din magazine se poate observa cu ochiul liber mai ales că acum se găsesc deja elemente specifice perioadei pascale în aproape toate supermarketurile.

Citește și: Cu cât se vinde 1 kilogram de carne de miel cu două luni înainte de Paște. Inflația pune probleme gospodinelor

Deși există sute de ornamente și tipuri de vopsea pentru ouă, nu putem contesta faptul că gospodinele au plăcerea de a contribui cu o notă personală în privința decorului casei și mâncării specifice.

Articolul continuă după reclamă

Astfel, de cele mai multe ori, ornamentele handmade și vopseaua de ouă sunt făcute acasă prin metode proprii și naturale.

Iată cum poți prepara și tu vopsea de ouă acasă din ingrediente naturale.

Rețeta naturală pentru vopsea de ouă

Dacă îți dorești să eviți coloranții alimentari, dar totuși vrei să ai parte de o masă frumoasă și bogată, plină de culoare, trebuie să știi că există câteva metode prin care poți obține ouă colorate prin metode naturale și deloc dăunătoare.

Pigmenții naturali care se obțin din plante, legume și chiar fructe sunt foarte siguri și nu afectează sub nici o formă starea ouălor, potrivit unei publicații.

Există o serie de ingrediente care te pot ajuta să colorezi ouălele exact așa cum îți dorești, iar printre acestea regăsim: turmeric, sfeclă roșie, afine, ceapă roșie, și chiar varză roșie.

Ouă colorate cu turmeric

Turmericul este o plantă ale căror rădăcini se folosesc pentru a produce o pudră de culoare portocalie intensă. Pudra respectivă reprezintă un condiment valoros în bucătăria din întreaga lume, mai ales ținându-se cont de faptul că este un compus cu proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatorii.

Pentru a obține ouă galbene și frumoase, acestea se pun într-o oală cu o lingură de turmeric și cu o lingură de oțet, dar și apă cât să le acopere. Este important să alegi numărul de ouă în funcție de cât de intensă îți dorești să fie culoarea. Ouăle se fierb la foc mic timp de 10 sau 15 minute în funcție de preferințe și se lasă în oală până când totul se răcește complet. În cazul în care îți dorești ca galbenul să fie și mai interns, poți lăsa ouăle la frigider peste noapte în lichidul respectiv.

Citește și: Alertă alimentară! Un suc natural din fructe, consumat și de copii, depistat cu o toxină periculoasă. Ce produse sunt vizate

Ouă colorate cu sfeclă roșie

Pentru a obține ouă roz, se răzuiește sfecla în cantități egale cu apa. De exemplu, la o cană de sfeclă se adaugă o cană de apă. Acestea de adaugă într-o oală cu capac și se lasă la fiert la foc mic timp de aproximativ 20 de minute în funcție de preferințe. După ce se răcește se scoate sfecla din apă, iar în lichidul rămas se adaugă oțet și ouălele. Acestea pot sta la fiert timp de 10- 15 minute și apoi se lasă la răcit.

Ouă colorate cu afine

Pentru o culoare de levănțică, se amestecă 4 căni de apă cu 4 cani de afine congelate într-un bol. Amestecul se lasă la temperatura camerei pentru câteva minute și apoi se strecoară lichidul cu o sită. Este important ca înainte de a adăuga ouăle, acestea să fie deja fierte pentru că nu se recomandă fierberea, ci doar păstrarea lor în lichidul obținut peste noapte la frigider.

Ouă colorate cu ceapă roșie

Cazul este identic cu cel al afinelor, doar că acestea sunt înlocuite de coji de ceapă roșie, iar ouălele ies cărămizii.

Ouă colorate cu varză roșie

Pentru o culoare albăstruie se amestecă o varză roșie mică tăiată bucățele cu multă apă și se lasă la fiert timp de 20 - 30 de minute. După ce s-a răcit totul, varza se îndepărtează și se adaugă o lingură de oțet alături de ouă. Timp de 10 - 15 min se fierbe totul la foc mic și apoi se lasă să se răcească din nou.

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești! Prețul din piețe îi poate lua prin surpindere pe mulți

Pe lângă aceste metode există și multe altele care se bazează doar pe ingrediente naturale, iar tu te poți bucura astfel de evitarea unor substanțe periculoase.

Rețeta culinară pentru cojile de eclere perfecte. Gospodinele adoră această metodă de preparare... Secretul pentru gogoși pufoase și perfecte. Rețeta este mai simplă decât te aștepți...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x