Live acum
Prime Time 20:00Sacrificiul

Cum se prepară delicioasa supă de ceapă franțuzească - Rețeta lui Chef Munti

Chef Munti, câştigătorul de la Chefi la cuţite, găteşte la Star Matinal supă de ceapă franţuzească.

Cum se prepară delicioasa supă de ceapă franțuzească

Chef Munti, câştigătorul de la Chefi la cuţite, ne propune să încercăm rețeta Supa de ceapă franțuzească.

Supa de ceapă franțuzească este o foarte gustoasă supă preparată cu multă ceapă călită în unt și fiartă în supă de carne și servită cu pâine prăjită, gratinată cu brânzeturi.

Iată ce ingrediente ne trebuie pentru rețeta Supă de ceapă franţuzească:


  • Pentru un vas de 4 l:
  • 1 kg aripioare de pui, sau tacâmuri
  • 500 g ceapă galbenă
  • 500 g ceapă roșie
  • 50-75 g unt
  • 1 pahar coniac
  • 1 pahar de cidru
  • sare și piper
  • cimbrișor și cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • brânză emmentaler
  • parmezan
  • felii de pâine toast
  • puțin ulei de măsline
  • oregano
  • 2 căței de usturoi

Cum preparăm rețeta Supă de ceapă franţuzească.

Din carnea de pui se prepară o supă cu sare și piper. Se adaugă și mirodeniile pentru un plus de aromă.

Ceapa roșie și cea albă, curățate și tocate, se călesc în unt, apoi se sting cu coniacul și cidrul și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul. Se completează cu supa de pui fierbinte și se lasă la fiert până se reduce și devine cremoasă.

Supa de ceapă franțuzească se porționează în boluri de ceramică și se lasă la temperat. Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părți, în puțin ulei de măsline cu oregano și usturoi. Se așază feliile de pâine deasupra supei din boluri, iar peste ele se presară cele două tipuri de brânză, răzuite. Se dau bolurile cu supa la cuptor, la 200 de grade, pentru 5-6 minute până când se gratinează supa frumos.

Este pur și simplu deosebită această supă de ceapă franțuzească, odată încercată, se va cere repetată!