Conform unui studiu, pe baza risipei alimentare, europenii aruncau pe an, de persoană cam 130 kg de alimente, ceea ce înseamnă foarte mult.
Stocurile mari de alimente, pe lângă risipa acestora pot duce și la îmbolnăviri, datorită alterării acestora.
Food writerul Andra Ilieș ne oferă câteva sfaturi bune despre cum să folosim și refolosim anumite alimente, dar și diverse resturi de ingrediente.
Citește și: Sfaturi despre alimențația corectă și cum depozităm alimentele în perioada de izolare la domiciliu
De exemplu, cojile de la legume, cum ar fi morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, chiar și de la ceapă, bine spălate se pot folosi pentru a prepara o supă delicioasă care se poate păstra la congelator și folosi ulterior la alte preparate.
De asemeni, mâncarea rămasă pentru a doua sau a treia zi, dacă nu mai dorim s-o servim, o putem congela în monoporții.
Fructele, știm că se pot păstra și congelate, dar și legumele pot beneficia de acest lucru, chiar și băuturile neconsumate.
Citește și: Ce ar trebui să conțină coșul de cumpărături în perioada de post pentru a ne hrăni sănătos?
Însă, pentru că prin congelare anumite proprietăți se diminuează, ar fi totuși indicat să achiziționă fructe și legume în cantități mai mici, pentru a beneficia din plin de prospețimea și gustul lor.