Ingrediente pentru reteta Ciocolata de casa:
150 ml apa
400 gr zahar
100 grame unt topit si racit
250 grame lapte praf
50 grame de cacao
1 esenta rom
alune de padure sau nuci
Mod de preparare pentru reteta Ciocolata de casa:
1. Cacaua se cerne cu laptele praf, pentru a fi mai fina compozitia. Apa cu zaharul se pune la fiert si se lasa pana incepe sa se caramelizeze. In functie de preferinte, o puteti face mai moale sau mai tare.
2. Cand siropul e gata, compozitia de lapte praf cu cacao se adauga treptat, amestecand incontinuu. Daca doriti cu nuci si alune, puteti pune in compozitie, pe care sa o turnati intr-o tava unsa cu unt.
Este recomandat sa fie consumata dupa 12 ore de la preparare.
Pofta buna!
Foto: makeandtakes.com
Reteta zilei: Spaghete cu sardine... Reteta: Spaghete cu ton si nuci...