Ingrediente pentru rețeta Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos:
Pentru blat
- 5 oua;
- 1 si 1/2 pahar zahar;
- 3 linguri de cacao;
- 3 linguri de faina;
- esenta rom;
- 200g cocos macinat.
Pentru glazura
- 200 ml frisca lichida;
- 160 g ciocolata;
- o nuca unt.
Mod de preparare pentru rețeta Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos:
1. Se freaca galbenusurile cu 3/4 pahar zahar, dupa care se adauga esenta, cacao si faina. Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
2. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, apoi se incorporeaza usor nuca de cocos. Se pune peste compozitia de cacao. Se tine la cuptor pana cand devine aurie.
3. Se pune la foc mediu smantana pentru frisca si ciocolata bucatele si se amesteca pana cand ciocolata se topeste. Atentie, insa, ca smantana sa nu fiarba. Se aduga apoi untul si se amesteca bine.
4. Se toarna crema peste prajitura si se baga la frigider. Se taie cand glazura s-a intarit.
Poftă bună!
FOTO: thirdcoastdigest.com
Reteta zilei: Lasagna simpla... Idei de mic dejun pentru cei care urasc sa manance dimineata...