Ingrediente pentru Reteta Tarta cu branza si pere:
- 400g de aluat foietaj (daca a fost cumparat inghetat, se lasa peste noapte sa se dezghete, in frigider);
- 2-3 pere tari;
- 200g de branza cu mucegai albastru;
- 2 linguri de mascarpone (se poate inlocui cu unt moale);
- 3 linguri de miere lichida;
- 1 pumn de migdale, taiate fasii, coapte intr-o tigaie antiaderenta;
- 1 ou, batut.
Mod de preparare pentru Reteta Tarta cu branza si pere:
1. Perele se spala, se taie pe jumatate, li se inlatura semintele, apoi se taie in felii subtiri, pe lungime. Branza cu mucegai se sfarama si se amesteca bine cu mascarpone, pana capata consistenta unei paste. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se incinge cuptorul la 200ºC/gaz 7.
2. Aluatul se desface si se mai intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina, sub forma de patrat, pana atinge o grosime de 2-3mm. Se taie in trei, si pe orizontala si pe verticala, in asa fel incat sa obtineti noua patrate. Se cresteaza tartele usor (fara sa se taie aluatul) ca sa obtineti o margine lata de aproximativ 1cm.
3. Patratul din mijlocul tartelor se unge cu pasta de branza, peste care se pun felii de para, rasfirate sub forma de evantai. Marginile se ung cu ou batut. Tartele se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 15-20 minute, pana se infoaie si devin aurii.
4. Dupa ce se scot din cuptor, se presara cu fulgi de migdale si cu miere.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
VIDEO! Reteta: Cartofi frantuzesti parfumati cu menta si busuioc... Reteta zilei: Salata calda de rata servita cu sos Merlot...