Antena Căutare

Desert delicios: Rețeta Tort cu nuca

Un desert delicios, numai bun de savurat impreuna cu familia. Pofta buna!

Ingrediente pentru rețeta Tort cu nuca:

Pentru blat

3 oua
putina sare
1 vanilie
½ praf de copt
1 lingura de cacao
1 lingura de faina
1 lingura de pesmet
1 lingura de nuci (sau arahide), macinate
3 linguri zahar tos
1 lingurita de coaja de lamaie, razuita

Citește și: Tort cu cremă de mascarpone și jeleu de căpșune

Articolul continuă după reclamă

Pentru crema

300g unt
2 linguri pline cu crema de ciocolata
250g nuci macinate
100ml lapte
1 vanilie
180-200g zahar pudra
1 lingura cacao

Mod de preparare pentru rețeta Tort cu nuca:

1. Blaturile Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare (cu mixerul), se adauga zaharul, vanilia, galbenusurile si un praf de sare. Separat se pun intr-o farfurie praful de copt, faina, pesmetul, cacaoa, nucile (arahidele) macinate, se amesteca foarte bine si se rastoarna incet peste albusurile batute spuma tare. Se imbraca in hartie de copt o forma rotunda de tort cu diametru de 24cm. Se pune compozitia pentru blat in forma pregatita si se da la copt cca.20 de minute. Dupa ce blatul s-a copt, se scoate pe un gratar, se lasa la racit si se scoate incet hartia de copt. Se procedeaza la fel si pentru celelalte doua blaturi.

Citește și: Tort de biscuiți cu ciocolată și nuci. Desert rapid și delicios, fără coacere

2. Crema Nuca macinata se opareste cu laptele fierbinte in care s-a dizolvat vanilia. Apoi se lasa la racit. Separat, cu mixerul, se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat crema de ciocolata, cacaoa si nuca racita. Dupa gust, se pot adauga 1-2 linguri rom. Blaturile se stropesc cu sirop (vezi reteta de mai jos). Foile insiropate se ung cu crema. Apoi se imbraca tot tortul in crema, iar deasupra se razuie 50g ciocolata cu lapte Primola. Pentru lateral se marunteste nuca prajita sau arahide. Se da tortul la frigider pentru 3-4 ore, dupa care se poate servi.

3. Sirop Se caramelizeaza 3 linguri zahar tos si se adauga 150 ml apa, se lasa la fiert pana se dizolva zaharul. Apoi, se adauga 50ml rom si 1 lingura esenta de portocale (facultativ recomand esenta Coseli). Cu acest sirop, cat este inca cald, se stropesc blaturile si se lasa la racit.

Poftă bună!


Foto: Good Food

Bautura: Smoothie de zmeura si banane... VIDEO! Reteta lui Vladutz: Coltunasi cu sos de ardei...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x