Ingrediente pentru reteta Tort cu nuci si multa ciocolata:
Pentru blat:
- 4 oua
- 3 linguri de cacao
- o cana de zahar
- doua cani de faina
- 3 linguri de ulei
- 100 grame de ciocolata
- o lingurita de praf de copt
- esenta de rom
- 1/2 cana de lapte
Pentru crema:
- 500 ml de lapte
- 2 oua
- 3 linguri de faina
- esenta de vanilie
- 3 linguri de cacao
- 150 grame de ciocolata
- 2 linguri de unt
Mod de preparare pentru reteta Tort cu nuci si multa ciocolata:
1. Blatul se face in urmatorul fel: se bat la mixer ouale, pana se fac spuma, apoi se adauga zaharul si se mai bate cateva minute, pana cand se topeste. Se adauga treptat faina, amestecand incontinuu (ca sa nu se faca cocoloase), puneti apoi si uleiul, cacaoa, esenta de rom, praful de copt si ciocolata si mai amestecati pana cand se formeaza o crema. Se pune intr-o tava de tort si se lasa la cuptor circa 30 de minute.
2. Crema este foarte simpla: se pune laptele pe foc si treptat adaugati ouale, faina, esenta de vanilie, cacaua si ciocolata si amestecati incontinuu. Dupa ce crema e gata, adaugati si doua linguri de unt, pentru a-i da un luciu placut.
3. De recomandat pentru tort este o tava rotunda, cat mai ingusta, pentru ca blatul sa iasa cat mai inalt. In functie de cum v-a iesit blatul, taiati-l in doua sau trei parti, pe care sa intindeti crema de ciocolata. Peste crema de ciocolata puneti din abundenta nucile macinate in prealabil. De recomandat este sa fie ornat cu frisca vegetala si fulgi de ciocolata.
Pofta buna!
Foto: tastespotting.com
Desert cu afine si crema de lamaie... Reteta inedita: Piept de pui cu nuca de cocos...