Ingrediente pentru reteta Scones pufoase si usoare:
350g faina amestecata cu 2 lingurite praf de copt plus extra pentru intins aluatul;
- ¼ lingurita de sare;
- 85g de unt rece, taiat cubulete;
- 4 linguri de zahar brun;
- 150g de iaurt gras;
- 4 linguri de lapte integral;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 1 ou batut cu 1 lingura de lapte, pentru uns.
Mod de preparare pentru reteta Scones pufoase si usoare:
1. Se incinge in cuptor o tava de copt la 220° C/gaz 7. Se pun faina, sarea si praful de copt intr-un robot de bucatarie, apoi se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga si zaharul, apoi se rastoarna compozitia intr-un vas mare si se face o gaura la mijloc.
2. Se incalzesc iaurtul, laptele si vanilia timp de 1 minut in cuptorul cu microunde sau intr-o tigaie; ar trebui sa fie fierbinti si s-ar putea sa nu arate foarte bine. Se toarna acest amestec in vasul mare si se amesteca repede cu faina folosind un cutit. Imediat ce se omogenizeaza, opreste-te.
3. Se rastoarna aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, apoi, cu mainile date prin faina, se framanta usor - cat sa se obtina o consistenta fina si moale. Se intinde o foaie cu grosimea de 4 cm. Apoi se decupeaza patru cercuri cu ajutorul unei forme, care trebuie data prin faina inainte de a taia fiecare cerc. Aluatul ramas se aduna, se framanta usor si se intinde din nou. Se repeta actiunea pana ce se epuizeaza tot amestecul. Se unge cu oul batut partea de deasupra a formelor decupate, se presara faina pe tava de copt fierbinte, apoi se asaza painicile. Se coc 12 minute, pana cresc si devin aurii. Sunt grozave mai ales fierbinti sau in ziua prepararii.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Desert: Reteta Nasturi de ciocolata... Reteta zilei: Somon cu chilli si coriandru...