Ingrediente pentru reteta Tarta de mere glazurata:
250g aluat de foitaj
4-6 de mere, curatate de coaja
si samburi, taiate sferturi
4 linguri gem de caise, incalzit impreuna cu 1 lingurita extract de vanilie si trecut printr-o sita fina
Mod de preparare pentru reteta Tarta de mere glazurata:
1. Se incinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se intinde aluatul in foaie foarte subtire. Trebuie sa fie mult mai subtire decat de obicei - cam 2mm. Se foloseste o farfurie cu diametrul de aproximativ 23cm ca forma pentru taiat discul de alut. Se muta aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa pe toata suprafata cu o furculita si se raceste 30 de minute.
2. Se taie merele in felii foarte subtiri si se aranjeaza pe foaia de aluat in cercuri concentrice. Se merge cat de aproape posibil de marginea aluatului.
3. Se coace 30-40 de minute sau pana ce merele sunt fragede, iar foitajul crocant si patruns. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se ung merele cu gem de caise caldut.
Pofta buna!
Foto: Good Food
Reteta zilei: Somon cu chilli si coriandru... Reteta: Pere in vin rosu condimentat...