Ingrediente pentru reteta Creveti crocanti cu maioneza de wasabi:
- 1 ou;
- 100g faina de cartofi;
- 24 creveti mari, decorticati si fara cozi;
- 700ml ulei de arahide, pentru prajit.
Pentru maioneza cu wasabi
- 2 lingurite de pudra de wasabi;
- 6 linguri de maioneza;
- 2 varfuri de zahar tos.
Pentru sosul dulce de chili
- 1 ardei rosu copt, din conserva, feliat;
- 5 linguri de sos dulce de chili;
- 1 lingurita de suc de lamaie verde.
Mod de preparare pentru reteta Creveti crocanti cu maioneza de wasabi:
1. Pentru maioneza, se amesteca intr-un bol pudra de wasabi cu o lingura de apa, pana ce se formeaza o pasta, sau puteti folosi pasta la tub. Se adauga maioneza si zaharul, apoi se acopera bolul si se pune la rece. Pentru sosul de chili, se amesteca intr-un robot de bucatarie / blender ardeiul, sosul dulce de chili si sucul de lamaie verde, pana ce se omogenizeaza. Se pune compozitia intr-un bol si se lasa deoparte.
2. Intr-un bol, se amesteca oul si faina de cartofi cu 4 linguri de apa foarte rece, pentru a prepara aluatul. Se toarna in acest aluat si crevetii.
3. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca pana ce o bucatica de paine se prajeste in el in 15 secunde. Se pune hartie de copt intr-o tava. Se scot crevetii din bolul cu aluat si se prajesc, cativa deodata, pana ce aluatul devine auriu. Odata scosi din tigaie, crevetii se pun in tava pregatita pentru a absorbi grasimea si se sareaza. Se servesc fierbinti, cu sosurile pregatite.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Reteta zilei: Cannelloni cu spanac si ricotta... Desert delicios: Negrese glazurate cu sos de ciocolata...