Ingrediente pentru reteta Hot dog cu ceapa coapta:
22 felii de bacon neafumat, 6 taiate in jumatate
16 carnati lungi
12 carnaciori
3 cepe albe, taiate in felii
3 cepe rosii, taiate in felii
3 linguri ulei de masline
5 linguri de mustar cu boabe
5 linguri de ketchup
5 linguri de zahar brun
2 lingurite de sos Worcestershire
chifle, pentru servit
cartofi copti pentru servit (optional)
Mod de preparare pentru reteta Hot dog cu ceapa coapta:
1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Se infasoara cate o felie de bacon in jurul fiecarui carnat lung si cate o jumatate de felie in jurul fiecarui carnacior. Se asaza carnatii in una sau in doua tavi mari de copt intinse. Se dau la cuptor pe raftul de jos, odata cu ceapa.
2. Intr-o forma de copt mare se amesteca feliile de ceapa si uleiul, apoi se dau la cuptor pe raftul de sus si carnatii dedesubt timp de 20 de minute. Se amesteca laolalta mustarul, ketchupul, zaharul si sosul Worcestershire, sare si piper. Dupa 20 de minute se adauga acest sos peste ceapa si se amesteca. Se mai lasa la cuptor 10 minute pana cand ceapa devine lipicioasa, apoi se scoate din cuptor si se mentine calda. Carnatii ar trebui sa fie facuti pana acum, dar daca nu sunt rumeni si crocanti, se arunca sucul din tava si se prajesc la grill pana se fac asa cum iti plac.
3. Se taie in jumatati chiflele si se servesc cu carnatii infasurati in bacon crocant, ceapa lipicioasa si cartofi copti, daca vrei.
Pofta buna!
Reteta de post a zilei: Ardei umpluti cu orez si ciuperci... Desert: Reteta Briose cu banane si nuci...