Ingrediente pentru Rețeta Cartofi Boulangère:
putin ulei de masline
900g de cartofi
1 ceapa
2 catei de usturoi
patrunjel tocat
sare
piper
250ml de supa de pui
Mod de preparare pentru Rețeta Cartofi Boulangère:
1. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se unge o tava patrata adanca de 20cm cu putin ulei de masline. Se decojesc si se feliaza subtire 900g de cartofi; se feliaza 1 ceapa si 2 catei de usturoi. Se asaza straturi alternative de ceapa si usturoi si cartofi, presarand peste fiecare strat patrunjel tocat, sare si piper. Se stropeste totul cu putin ulei si se toarna 250ml de supa de pui.
2. Se acopera cu folie de aluminiu si se coace 45 de minute. Se indeparteaza folia si se lasa la cuptor inca 30 de minute sau pana cand se inmoaie. Se poate taia rotund cu ajutorul unor forme sau se pot scoate cu lingura direct din tava.
3. Inainte de coacere se pot adauga, dupa preferinte, felii de rosii deasupra cartofilor.
Poftă bună!
Sursa: Good Food
Reteta delicioasa: Supa de curcan cu taitei... Desert: Rețeta Tarte cu capsuni...