De ziua mondială a oului, pentru că există și o astfel de zi, vă oferim câteva idei de gustări pe bază de ouă care se servesc într-un restaurant cu sfecific franțuzesc, dar pe care am putea să le pregătim și noi acasă.
Ouăle sunt printre cele mai bune surse de vitamine, minerale și proteine, care asigură un mic dejun hrănitor și sănătos.
Știm cu toții să pregătim ouă ochiuri, omlete, sau ouă fierte, însă este indicat ca din când în când să mai ieșim din sfera clasicului și să mai pregătim și altceva pe bază de ouă.
Iată câteva idei de gustări pe bază de ouă pe care ni le recomandă Cătălin Țânțărean, manager de bucătărie cu specific franțuzesc:
1. Fritata cu cartofi și brânză de capră, asezonată cu lime și busuioc. Renumita fritata spaniolă într-o interpretare cu iz franțuzesc.
2. Rețetă specială cu trei feluri de ouă. Această specialitate conține: ouă poșate cu guacamole, ouă ochiuri cu sote și un scrambled cu smântână și nelipsita brânză de capră.
3.Ouăle benedict, celebrele ouă poșate, dar răsfățate pe o brioșă dulce și glazurate cu un delicios sos olandez, iar alături ceva afumătură: costiță, kaizer, etc.
Citește și: Rețeta Ouă Benedict cu pastă de avocado
Aceasta este piesa de rezistență a restaurantului, cu care au ajuns în primele trei restaurante din București în ceea ce privește cel mai delicios mic dejun.
Așadar putem transforma banalul ou într-o masă delicioasă plină de arome și culori cu care să-i răsfățăm pe cei dragi.
Pentru mai multe detalii despre preparatele cu ouă, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: