Antena Căutare

Mancarea ruseasca - variata, consistenta si gustoasa

Bucate traditionale rusesti: kasha - un fel de paine; supe calde sau reci pregatite in cuptoare de lut; clatite - blini, blincichi si oladii; checuri, placinte - cu cartofi, cu branza si carne; turte dulci aromate (preaniki) etc.

Piesele de rezistenta ale bucatariei rusesti sunt: supele - acroshka, borsul de peste (uha), ciorba de varza (shi), soleanca si rasolnic; mancarurile cu carne, un bogat sortiment de gustari picante.

Din hrisca, ovaz si alte cereale, rusii fac kasha - un fel de cereale servite cu tvorog (o branza comparabila cu ricotta) sau cu iaurt si zahar. De nelipsit in meniurile rusesti sunt smantana - servita separat sau ca adaos in diferite preparate- , castravetii murati, borsul si ceaiul.

Desertul poate fi din: preaniki (turte dulci), blini si tot felul de placinte cu diverse umpluturi. Varza, ceapa si coltunasii sunt si ele la mare cinste. In orice moment al zilei si dupa orice masa, este bine-venit un ceai rusesc servit din samovar. Noi am preluat de la rusi retetele de bors rusesc si salata de bœuf.

Bors rusesc cu smantana


Ingrediente: 1 kg carne vaca, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/2 telina, 1/4 varza, 2 cartofi, 2 linguri bulion, 1 litru bors, 1/4 sfecla rosie, 2 galbenusuri, 2 linguri smantana, patrunjel verde, sare.


Preparare: Se taie carnea bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa. Se spumuieste de cateva ori si se pune sare. Se adauga apoi ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, telina - toate taiate marunt, iar la urma sfecla taiata fideluta si varza, cartofii curatati si taiati cubulete si bulionul. Se lasa sa fiarba cat trebuie, fara sa se sfarame zarzavatul. Se adauga borsul fiert separat, patrunjelul tocat si sare. In castron se bat bine doua galbenusuri cu doua linguri smantana. Se toarna incet amestecand bine. Borsul se serveste fierbinte.

Pirosti cu carne

Ingrediente: 2 oua, 1/2 pahar cu lapte, 25 g unt, 10 g drojdie de bere, sare dupa gust, 1 cubulet zahar, faina cat cuprinde. Umplutura: 250 g carne tocata de vaca, 1 ceapa, 50 g unt, 2 linguri smantana, sare, piper, 1 ou, 200 g ulei.

Preparare: Se faramiteaza drojdia, se adauga zaharul topit in doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se bate bine si se lasa sa creasca. Se adauga ouale intregi, restul de lapte, untul topit, sare si faina, pana se obtine un aluat potrivit, care se lasa sa dospeasca.

Se intinde o foaie, se taie in patrate, se umple cu tocatura de carne preparata astfel: se inabusa intai ceapa in unt, se adauga carnea tocata, oul, sarea, piperul si se prajesc putin in ulei. Apoi se adauga smantana. Se pune umplutura pe o jumatate de patrat, se acopera cu cealalta jumatate, se lipesc marginile, apoi se rumenesc pirostile in grasime.

Blinele

Ingrediente: 200 g faina de grau, 200 g faina de secara, 15 g drojdie, 3 oua, 30 g smantana, 40 g unt, sare.


Preparare: Intr-un castron mare, se pune faina de grau, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se amesteca, apoi se acopera cu un servet curat si se lasa la cald, circa doua ore, pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut bine, se adauga faina de secara, galbenusurile, smantana, sarea si albusurile batute spuma. Se lasa apoi sa se odihneasca inca 20 de minute. Se incinge putin unt intr-o tigaie, se ia cu lingura din aluat si se prajesc clatite, mai groase decat cele obisnuite.

Clatitele se servesc cu smantana si peste afumat.

Citeste Revista Felicia

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x