Antena Căutare

Micul dejun. Prima sursă de energie a zilei!

Studiile arată că preocuparea pentru consumul unui mic dejun sănătos (spre deosebire de tipul celui pe grabă, cu produse semipreparate) poate ajuta organismul pe termen lung. El asigură garantat, un mod de viață echilibrat încă de la primele ore ale dimineții printr-un aport nutrițional bogat, mai ales în vitamine și minerale.  

Studiile arată că preocuparea pentru consumul unui mic dejun sănătos (spre deosebire de tipul celui pe grabă, cu produse semipreparate) poate ajuta organismul pe termen lung. El asigură garantat, un mod de viață echilibrat încă de la primele ore ale dimineții printr-un aport nutrițional bogat, mai ales în vitamine și minerale.

Servit cu regularitate, acesta îmbunătățește puterea de concentrare, sporește performanțele în activitatea de zi cu zi, fie că este vorba despre copii sau persoane adulte.

E bine ca metabolismul să știe un orar fix de masă, format din trei mese principale și două gustări. În acest mod, corpul nu va duce lipsă de hrană și nu va fi nevoit să își facă depozite suplimentare pentru momente în care ar putea fi înfometat. Sărind peste prima masă a zilei, în mod automat corpul este privat să își procure energie pentru a da randament pe tot parcursul zilei. Indiferent de locul în care alegeți să serviți această masă (acasă sau la restaurant) priviți aspectele pozitive care sunt generate și încercați să faceți din asta o rutină plăcută.

Pe de altă parte, e foarte adevărat că multe persoane vor spune că nu pot mânca dimineața. Până la urmă, totul se rezumă la o chestiune de obișnuită. Dacă de mic, copilul deprinde acest obicei (învățat fiind din familie) că e important să-i ofere combustibil corpului cât de puțin de la primele ore (atât cât poate, cât vrea), adultul de mâine va ști cum să gestioneze mai departe situația. Și da, îndrumările părinților trebuie luate în seamă: micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

Din ce este compus un mic dejun sățios?

Pentru că dă startul programului de lucru și implicit activităților cotidiene, acesta poate fi compus dintr-o multitudine de ingrediente, în funcție de preferințele și gusturile fiecărei persoane în parte.

De exemplu: o variantă poate fi omleta cu două felii de pâine prăjită și suc natural de fructe, o altă idee se referă la un bol de cereale și fibre (fulgi de ovăz, quinoa), împreuna cu lapte sau iaurt, servite cu fructe de pădure, ori un sandviș compus din pâine neagră cu avocado feliat/pastă guacamole, roșii cherry și un ou fiert tăiat în jumătăți.

Această masă plus un fruct servit în jurul orei 10:00 ar putea să țină senzația de sațietate până când prânzul ar trebui servit. Aportul de substanțe nutritive revigorează metabolismul și îi da corpului energia de care are nevoie cel puțin în prima bucată din zi.

E adevărat că traversăm perioade foarte aglomerate și lipsite de timp, însă grija pentru sănătate trebuie să fie în topul priorităților. Un pachețel pregătit de seară este binevenit, mai ales pentru cei care își încep activitatea foarte devreme sau de ce nu chiar și comanda efectuată rapid într-un restaurant, dacă timpul va permite. Nu uitați că în cazul celor mici, obișnuitele și preferințele alimentare sănătoase se formează prin puterea exemplului. Încercați să nu căutați scuze și nu picați în capcane pentru a potoli foamea rapid cu produse de patiserie, dulciuri procesate, sau alte variante pe care le găsiți în drum.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/food-breakfast-fruit-bebe-plate-3137152/

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x