Live acumObservator 06
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Nicio masă de Revelion fără PIFTIE! Clasicul preparat a fost reinventat pentru a satisface cele mai pretențioase gusturi culinare

Nicio masă de Revelion nu este completă fără piftia de porc! „Răcitură”, cum o numesc moldovenii sau „aitură”, pentru ardeleni, piftia, felul de mâncare care se pregăteşte pentru noaptea dintre ani, este reinventată şi pentru clienţii mai pretenţioşi. Aspicul din meniu poate fi gătit doar cu legume sau cu fructe de mare şi fură ochii chiar şi străinilor din marile restaurante.

Nicio masă de Revelion nu este completă fără piftia de porc! „Răcitură”, cum o numesc moldovenii sau „aitură”, pentru ardeleni, piftia, felul de mâncare care se pregăteşte pentru noaptea dintre ani, este reinventată şi pentru clienţii mai pretenţioşi. Aspicul din meniu poate fi gătit doar cu legume sau cu fructe de mare şi fură ochii chiar şi străinilor din marile restaurante.

Vechea reţetă a ajuns şi în marile restaurante pentru noaptea dintre ani. Puţin reinterpretată.

„Am cules toată spuma de la piftie. Albuş de ou aruncăm peste apă, mizeria ajunge în albusul de ou, aruncăm și avem piftia clară, sticloasă. După ce am fiert carnea, aș rumeni-o puțin în untura de porc, aurie, atât!”, explică chef Florin Tătaru.

Şi dacă în meniul restaurantelor nu găsiţi. piftie, nu vă neliniştiţi. Căutaţi aspic. O reţetă pentru clienţii mai pretenţioşi, care preferă mâncarea mai uşoară.

„În aspic putem pune diverse legume, mazăre, morcov, ardei gras sau, mai sofisticat, fructe de mare. Avem un fazan, o făzăniță de fapt, iese mult mai bună, că nu e carnea ațoasă. Nu se pune usturoi, finetea se vede.”

Şi preţurile diferă. Dacă o porţie de piftie de porc costă în jur de 20 de lei, aspicul poate costa şi de trei ori mai mult, spun bucătarii. Depinde de ingrediente.

Recomandari