Antena Căutare

Observator Special: Delicatesele din magazine sunt, pentru romani, doar niste... ciudatenii

Chinezii le rontaie ca pe sticksuri, pentru romani sunt un preparat indraznet! Limbile de rata se vand acum la punga in supermarketurile de la noi. Si fuduliile de rata, micii de strut sau cotletele de cerb sunt, mai nou, la dispozitia romanilor dornici sa incerce gusturi noi. Ca sa nu mai vorbim despre fructele exotice care coloreaza rafturile. Carambola si mangostan sunt doar cateva dintre fructele ale caror nume sunt cam greu de pronuntat.

Carnea de strut este un deliciu african. Arata ok, dar trebuie sa si stii s-o pregatesti. Ce-i drept, nu este chiar un preparat obisnuit in bucataria romaneasca. Dar se bucura de popularitate in magazinele de specialitate din capitala. Iar gustul este surprinzator.

“Nu seamana deloc cu pasarea. E o carne rosie, exact ca de vita, nu e alba deloc. Duce spre vanat aproape. Eu daca iti dau intr-o farfurie o bucata de strut si o bucata de vita, crede-ma ca nu iti dai seama”, explica un maestru in domeniu, Nicolai Tand.

Si pentru ca tot vorbea chef Nicolai despre vanat, cotletul de cerb este o alta delicatesa care si-a facut loc in magazine. Spre bucuria romanilor care ii stiu deja gustul.

“E o friptura delicioasa!”, confirma o doamna pentru reporterii Observator.

Chef Nicolai Tand ne da si o sugestie de preparare: “E o carne ce are un pic gust de pamant. Deci, daca o lasi la macerat poate sa fie foarte foarte buna. Macerat, lasat cateva ore in condimente”.

Cu toate acestea, nu toti sunt dispusi sa incerce, din motive emotionale. “Nu mananc carne ce cerb pentru ca nu imi place vanatoarea”, spune, vehement, un domn.

Poate mai controversate sunt fuduliile sau limbile de rata. Putini sunt cei care ar fi dispusi sa incerce un astfel de preparat.

“Nu simt ca ar fi ceva deosebit fata de ce imi place mie mai mult. Imi place vita, imi place si rata, dar pe varza”, isi apara un domn convingerile.

Sunt insa si romani mai indrazneti, care nu se dau in laturi de la mancarurile mai putin obisnuite. Pentru ei, specialistii recomanda un mod de preparare: “Fuduliile sunt niste mancaruri destul de moi asa ca textura, e buna date prin niste pesmet, prajit un pic sa-i dea un pic de crusta, un pic de culoare”, spune Nicolai Tand.

Daca in materie de preparate deosebite din carne romanii mai ghicesc reteta, cand vine vorba despre fructe exotice, pare ca si-au pierdut memoria.

Este vorba despre pepino, kaki, tamarillo, kumquats, kiwano sau carambola. Fructe cu forma, culoare si gust complet diferite fata de delicatesele romanesti. Important este sa incerci, macar o data.

Ce-i drept, delicatesele te cam lasa cu portofelul gol. Kilogramul de carne de cerb costa 250 de lei, iar fuduliile de ratoi 70 de lei pe kilogram. Fructele exotice in schimb, se vand la bucata. 15 lei pentru carambola sau pepino.

"Picanterii" de Ziua Indragostitilor: meniul perfect pentru o masa in doi... Cele mai sofisticate inimi din ciocolata se gasesc la o expozitie din Constanta...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x