Căutare Live

Ciorba de sprot, reteta in stil pescaresc

Sprotul este un peste mai putin cunoscut si accesibil romanilor, insa varianta lui afumata a ajuns in majoritatea magazinelor mari. Sprotul proaspat este insa foarte potrivit pentru o ciorba de tip pescaresc.

Ingrediente pentru reteta Ciorba de sprot in stil pescaresc:

- 50 g fidea

- 500 g sprot

- 200 g mazare

- un morcov

- doua cepe

- un ardei gras

- o felie de telina

- 4 rosii

- 300 g ciuperci

- 100 ml ulei de floarea-soarelui

- 500 ml bors

Citește și
colaj de imagini cu icoana sfintei filofteia, un preot, cartea sfanta si o femeie care se inchina
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Colaj cu zăpadă și ninsoare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
colaj de fotografii cu irina petrea
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Mai multe articole

- sare

- piper

- patrunjel

- ardei iute

- fasole pastai murata

Mod de preparare pentru reteta Ciorba de sprot in stil pescaresc:

1. Cepele se curata de foi, se spala si se taie pestisori. Morcovul si telina se curata de coaja, se spala si se taie cubulete sau se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie cubulete.

2. Ciupercile se spala, se taie jumatati sau se lasa intregi daca sunt mici. Sprotul se spala in mai multe ape reci si se pune intr-un bol.

3. Se incinge uleiul intr-o cratita, se pun legumele, se calesc zece minute, apoi se toarna intr-o oala in care fierb doi litri de apa.

4. Se condimenteaza, se adauga ma­zarea si se fierb 20 de mi­nute. Rosiile se spala, se dau prin ra­zatoare si se toarna in oala. Se adau­ga cozi de patrunjel intregi, pes­tii si borsul.

5. Se da focul la minimum si se fierbe ciorba cinci minute. Se adauga fideaua rupta bucatele, se continua fierberea, si inain­te de a opri focul se verifica de gust si se condimenteaza.

Sfat: Se serveste calda, simpla, cu ardei iute sau fasole pastai murata.

Bautura: Tuica

Pofta buna!

Citeste si Jurnalul National

Foto: fishfanatics.co.uk

Reteta zilei: Tortilla cu legume la gratar... Reteta: Dorada la tava cu usturoi...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri