- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente pentru reteta Ciorba de sprot in stil pescaresc:
- 50 g fidea
- 500 g sprot
- 200 g mazare
- un morcov
- doua cepe
- un ardei gras
- o felie de telina
- 4 rosii
- 300 g ciuperci
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 500 ml bors
- sare
- piper
- patrunjel
- ardei iute
- fasole pastai murata
Mod de preparare pentru reteta Ciorba de sprot in stil pescaresc:
1. Cepele se curata de foi, se spala si se taie pestisori. Morcovul si telina se curata de coaja, se spala si se taie cubulete sau se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie cubulete.
2. Ciupercile se spala, se taie jumatati sau se lasa intregi daca sunt mici. Sprotul se spala in mai multe ape reci si se pune intr-un bol.
3. Se incinge uleiul intr-o cratita, se pun legumele, se calesc zece minute, apoi se toarna intr-o oala in care fierb doi litri de apa.
4. Se condimenteaza, se adauga mazarea si se fierb 20 de minute. Rosiile se spala, se dau prin razatoare si se toarna in oala. Se adauga cozi de patrunjel intregi, pestii si borsul.
5. Se da focul la minimum si se fierbe ciorba cinci minute. Se adauga fideaua rupta bucatele, se continua fierberea, si inainte de a opri focul se verifica de gust si se condimenteaza.
Sfat: Se serveste calda, simpla, cu ardei iute sau fasole pastai murata.
Bautura: Tuica
Pofta buna!
Citeste si Jurnalul National
Foto: fishfanatics.co.uk