Sunt perfecte ca gustări, dimineața, sau luate la pachet aceste simple și gustoase pateuri cu brânză și mărar servite cu sos de smântână și busuioc.
Ingrediente pentru rețeta de pateuri cu brânză și mărar servite cu sos de smântână și busuioc:
- 1 pachet aluat foietaj
- 1 kg brânzeturi de mai multe sortimente: parmezan, pecorino, telemea de vacă și de oaie
- 4 ouă
- 2 legături de mărar verde
- semințe de susan alb și negru
- frunze de busuioc sau sos pesto
- smântână clasică, fermentată
- frunze de mentă
Mod de preparare pentru rețeta de pateuri cu brânză și mărar servite cu sos de smântână și busuioc
Aluatul foietaj se lasă la dezghețat la temperatura camerei.
Între timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutura pateurilor, dar și cele cu care se servesc pateurile.
Se dau brânzeturile pe răzătoare și se amestecă cu mărarul verde tocat, două ouă întregi și două albușuri. Două gălbenușuri se opresc pentru uns aluatul la final.
Citește și: Empanadas simple și rapide, după rețeta lui Mihai Munteanu (Munti) de la „Chefi la cuțite”
Cum se formează pateurile cu brânză și mărar.
Aluatul foietaj se întinde în foi mai subțiri și se decupează în pătrate de 8 cm latura. Se așază câte 1-2 linguri din brânzeturi și se formează pateurile sub formă de dreptunghiuri și triunghiuri, ale căror margini se ung cu gălbenuș de ou și se lipesc, dar fără a le presa prea tare. Tot cu gălbenuș de ou se ung și deasupra și se presară cu susan alb și negru.
Pateurile cu brânză și mărar se coc la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Între timp, se pregătește un sos pesto, sau se toacă mărunt frunze de bucuioc și de mentă și se amestecă cu smântâna.
Pe lângă faptul că se prepară ușor și cu ingrediente la îndemână, cu siguranță va fi și foarte apreciată această rețetă de pateuri cu brânză și mărar servite cu sos de smântână și busuioc.
Rețetă de lichior de gutui sau gutuiată...