Ingrediente pentru reteta de post Salata cu dovleac si orz:
1 dovleac placintar, curatat de coaja si taiat in bucati lungi
1 lingura ulei de masline
250g orz perlat
300g broccoli, taiat in bucati de marime medie
100g rosii, taiate felii
1 ceapa rosie mica, taiata cuburi
2 linguri seminte de dovleac
1 lingura de capere mici, clatite
15 masline negre, fara samburi
20g busuioc, taiat marunt
PENTRU DRESSING
5 linguri de otet balsamic
6 linguri de ulei extra virgin de masline
1 lingura de mustar Dijon
1 catel de usturoi, taiat marunt
Mod de preparare pentru reteta de post Salata cu dovleac si orz:
1. Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se pune dovleacul intr-o tava si se stropeste cu ulei de masline. Se coace 20 de minute. Intre timp, se fierbe orzul in apa cu sare aproximativ 25 de minute, pana cand se inmoaie, dar ramane al dente. Cat timp fierbe orzul, se amesteca ingredientele dressingului intr-un bol mic si se asezoneaza cu sare si piper. Se scurge orzul, se pune intr-un bol si se toarna dressingul. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
2. Se fierbe broccoli in apa cu sare pana cand se inmoaie, apoi se scurge si se clateste in apa rece. Se scurg si se usuca. Se adauga broccoli si restul ingredientelor peste orz si se amesteca bine. Se va pastra pana la 3 zile la frigider si este delicioasa atat calda, cat si rece.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!