Biscuiții sunt foarte ușor de gătit și există o mulțime de rețete care promit o textură fragedă și un gust aromat, dar nimic nu se compară cu cei pregătiți cu untură. Iată o rețetă de desert delicios, gătită ca pe vremea bunicilor!
Citește și: Chec de post cu vișine și cacao. O rețetă ușoară și delicioasă
Rețeta veche de biscuiți de casă cu untură și borș
Această rețetă cu siguranță îți va aduce aminte de sărbătorile de iarnă din copilărie, petrecute în familie.
Este rețeta bunicilor, care a făcut furori încă din cele mai vechi timpuri la mesele cu cei dragi. Rețeta de biscuiți cu untură și borș te promite să obții aceeași textură moale și un gust savuros.
Ingrediente
- 2 ouă
- 3 linguri de oțet
- 1 pliculeț de praf de copt
- 3 linguri de zahăr
- 6 linguri de untură
- 10 linguri de borș
- faină cât cuprinde
Mod de preparare
Pentru început se pregătește un bol încăpător, în care se adaugă untura, pe care o freci cu zahărul. După câteva minute de amestecat și când zahărul s-a încorporat, se adaugă oțetul, ouăle, praful de copt și borșul. La final se toarnă treptat făina cât cuprinde aluatul și se frământă până când toate ingredientele sunt perfect încorporate.
Aluatul se lasă la răcit timp de trei ore. După ce a stat suficient la rece, se întinde aluatul și se taie biscuiții în formele dorite. Aceștia se pun în tavă și se coc la 170 de grade Celsius timp de 20 de minute. După ce au fost scoși din cuptor și sunt încă fierbinți se pudrează cu zahăr. Pentru un plus de aromă poți adăuga și scorțișoară.
Deși pare ușor, poate fi o provocare să obții un aluat care să rămână la fel de fraged și a doua zi. Pentru asta ai nevoie de un ingredient secret. Este vorba despre untură, potrivit Spynews.
Deși este mai greu să gătești cu el decât cu untul obișnuit, rezultatul final va fi unul cu adevărat spectaculos.
Citește și: Prăjitura pentru sărbători cu foi cu nucă și cremă de mascarpone cu nesquik. E gata în mai puțin de o oră!