Gabriela Cristea este foarte activă pe rețelele sociale, acolo unde îi ține la curent pe urmăritori cu detalii din viața personală, iar, mai recent, cu tot felul de rețete ingenioase.
Printre acestea s-a făcut remarcată o mâncare din carne de cocoș, pe care vedeta a numit-o și „mâncarea puturosului”, căci nu doar că se prepară în scurt timp, dar poți apela la ingredientele pe care le ai deja în frigider.
Rețeta „mâncarea puturosului” a Gabrielei Cristea
Mai exact, Gabriela Cristea a pus într-o tavă doi cocoși, o ceapă, un ardei, câteva roșii, un usturoi și condimente, după gust, și a băgat totul la cuptor. Iar pentru ca rețeta să fie completă, prezentatoarea de televiziune a fiert mai mulți cartofi într-o altă oală, pe care i-a pisat, apoi, cu sare, unt și lapte.
Ingrediente:
- cocoși;
- ceapă;
- ardei;
- roșii;
- usturoi;
- condimentele preferate.
Mod de preparare:
Pentru început, Gabriela Cristea a precizat că a avut nevoie de carne de cocoș, pe care a pus-o într-o tavă alături de tot ce a avut prin frigider.
„Am luat doi cocoșei de la magazin. Este momentul să îi bag la cuptor, pentru că mie îmi place atunci când vin fetele acasă mâncarea să fie abia scoasă din cuptor sau abia luată de pe foc, gata doar să fie mâncată. Pe lângă puișorii ăștia, o să pun ce am mai găsit prin frigider, în afară de ceapa asta, pe care o curăț, o să pun un ardei, care e deja veștejit și nu mai poate fi mâncat ca atare. Atunci îl tai aici fâșii și îl pun ca să dea un strop de gust la puișorii noștri. Pe lângă astea am mai găsit niște roșii cherry, care sunt, de asemenea, semi-veștejite. Le-am spălat și le-am pus la uscat, apoi le-am aruncat aici pe unde se poate.”, a început Gabriela Cristea într-un clip publicat pe contul personal de Facebook.
„(...) Am curățat și ceapa. E momentul să o tai în patru bucăți și să o arunc pe aici, pe unde se poate. Am și un usturoi, pe care nu îl curăț, iau doar excesul de coajă și îl pun aici. Să știți că el se coace foarte frumos și este și foarte bun. Legumele acestea puteți să le puneți și în farfurie.”, a continuat ea.
„Acum condimentăm puiul. Am aici câteva boabe de piper roșu. Nu pun multe. Boaia dulce, pe care o pun peste tot. Adăugăm și piper Cayenne, dar de data asta pisat. Nu pun foarte mult, că o să mănânce și fetele și nu aș vrea să exagerăm. Acest piper roșu este recomandat la inimă și în cura de slăbire.”, a explicat vedeta.
După un calcul matematic, Gabriela Cristea a precizat că prepararea acestei rețete nu ar trebui să dureze mai mult de zece minute.
„Adăugăm și un pahar zdravăn cu apă. A durat cinci minute să preparăm totul. Merge la cuptor și exact peste o oră o să fie gata. Două minute a durat să curăț acești cartofi, pe care îi pun la foc. După aceea, probabil că o să mai dureze undeva la două minute să batem și piureul când o să fie gata. Și încă un minut să facem și salata. Dacă facem un calcul matematic, în zece minute am gătit o mâncare delicioasă și care place întregii familii. Într-o zi aglomerată, cred că este variantă cea mai bună.”, a mai spus prezentatoarea TV pe final.