Fructele nu sunt neaparat folosite doar in deserturi, mai ales cand vine vorba de portocale, carora francezii le-au ridicat un altar in materie de sosuri. Daca vrei ceva special, sanatos si sarac in calorii, supa de morcovi cu suc de portocale este ideala!
- 1 litru supa de legume
- 4-5 morcovi mari
- cartofi potriviti
- sucul de la o portocala mica
- 4 linguri smantana
- o legatura de patrunjel
- sare, piper
1. Intr-o oala incapatoare, se pune 1 l de apa. Cand incepe sa fiarba, se pune supa de legume, morcovii taiati rondele si cartofii taiati bucati. Se lasa sa fiarba cam 20 de min pana poti strapunge legumele cu o furculita. Se scot legumele intr-un vas, pastrand zeama.
2. Se adauga sucul de portocala si se mixeaza fie in blender fie cu mixerul de legume. Apoi se toarna treptat din zeama in care au fiert legumele pana obtii consistenta dorita. Se serveste cu smantana si patrunjel.
Pofta buna!
Foto: healthy-eating.org.uk
Reteta de paine de casa in patru pasi simpli... Cum sa faci sos dulce de chilli...