Ingrediente pentru reteta Pere in vin rosu condimentat:
2 pere tari (recomandat soiul Conference)
300ml de vin rosu
85g de zahar
1 baton de scortisoara
4-5 boabe de cardamom
3-4 boabe de piper
2 bucati de anason stelat
Pentru tuilles cu nuci
2 albusuri
50g de zahar
40g de faina
30g de unt
extract de vanilie
15 mieji de nuca
Mod de preparare pentru reteta Pere in vin rosu condimentat:
1. Se curata perele de coaja. Se pune vinul rosu intr-un vas pe foc si se adauga zaharul, scortisoara, cardamomul, piperul, anasonul stelat si perele. Se fierbe totul timp de 45 de minute la foc mic. Se scot perele pe o farfurie si lichidul ramas se mai fierbe inca 10-15 minute pana capata consistenta unui sirop.
2. Pentru tuilles cu nuci, se incalzeste cuptorul la 180° C. Se topeste untul si se lasa la racit. Se toaca nucile in bucati mai mici. Se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc. Se adauga faina si se amesteca usor. Se adauga untul racit si extractul de vanilie.
3. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. Se pune cate o lingurita din compozitia de tuilles pe hartie, dupa care i se da forma unui disc cu dosul linguritei. Intr-o tava trebuie sa incapa in jur de 6-7 discuri. Se presara discurile cu nuci. Se coc 4-5 minute in cuptorul preincalzit sau pana se rumenesc pe margine.
4. Dupa ce se scot discurile din cuptor, cat sunt inca fierbinti, se asaza pe un sucitor de lemn si se preseaza cu mana pentru a lua o forma usor curbata. Perele se servesc alaturi de Tuilles si de o cupa cu inghetata de vanilie.
Pofta buna!
Foto: Good Food
Desert: Reteta Tarta de mere glazurata... Desert: Reteta Prajitura cu morcovi si zahar brun...