- Chefi la cuțite - ediție specială de Ziua Antenei 1! Vezi ce surprize au pregătit chefii vineri, 29 noiembrie, de la 20:30!
- Marele Premiu de Formula 1™ din Qatar e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie 2024!
Preferatul tuturor, mai ales în perioada de post, checul cu vișine și cacao este o rețetă simplă, ca la mai toate deserturilor de acest tip, iar rezultatul nu dezamăgește dacă respectați pașii de preparare. De asemenea, este și extrem de de sănătos.
Citește și: Rețeta pentru cel mai bun chec cu dovleac și ciocolată. Cum să îl prepari ca la cofetărie
Rețeta pentru cel mai bun chec de post
Ne aflăm în postul Crăciunului, însă asta nu înseamnă că nu putem găti deserturi delicioase. În rândurile de mai jos vei regăsi rețeta de chec de post cu vișine și cacao. Un desert delicios fără ouă și lapte. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente:
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană ulei
- 1 lingură zahăr vanilat
- 1 cană apă
- 1 praf de copt
- 3 linguri nucă de cocos
- 2 linguri cacao neagră
- 2 linguri dulceață de vișine
Mod de preparare:
Pune într-un vas zahărul, uleiul, apa, făina și zahărul vanilat. Amestecă până când vei obține o compoziție omogenă. Împarte apoi compoziția în două.
Într-una dintre compoziții pune dulceață de vișine și cacao și amestecă. În cealaltă compoziție pune nucă de cocos.
Unge o tavă cu ulei, tapetează apoi cu făină, și pune cele doua compoziții, alternându-le. Coace compoziția timp de 45 de minute la foc mediu. Când îl scoți din cuptor, lasă-l în tavă timp de zece minute, și apoi scoate-l și lasă-l să se răcorească bine.
Pofta bună!
Citește și: Sarmale mănăstirești cu nucă. Rețeta simplă și delicioasă care te salvează în zilele de post
Ce alimente sunt permise în Postul Crăciunului
În timpul Postului Crăciunului, mesele sunt bazate pe preparate vegetale. Iată câteva exemple:
- Legume (cartofi, morcovi, fasole, varză, etc.)
- Fructe (mere, pere, prune, struguri, etc.)
- Cereale (orez, grâu, porumb)
- Produse din făină (pâine, cozonaci de post, plăcinte)
- Uleiuri vegetale (pentru gătit)
- Nuci, semințe și migdale
- În ceea ce privește preparatele tradiționale, sunt populare sarmalele de post, tochitura de post (fără carne), salate de legume sau pâine de casă și cozonaci de post (fără lapte sau ouă).