Reteta zilei de sambata este propusa de Martha Stewart si este potrivita unei mese mari, pentru 8 persoane.
Ingrediente pentru reteta paste la cuptor cu pui si rosii uscate (8 portii):
6 linguri unt;
600 grame paste penne;
o lingurita ulei de masline;
doua bucati de piept de pui;
100 grame + 2 linguri de faina;
4 catei de usturoi, tocati marunt;
4 cani de lapte;
500 grame de ciuperci, tocate in bucati mari;
200 grame de rosii uscate, stoarse bine de ulei;
200 grame de parmesan ras;
sare grunjoasa si piper macinat.
Citeste si: Paste cu sos alb. Rețetă de paste cu pui și sos Alfredo
Mod de preparare pentru reteta paste la cuptor cu pui si rosii uscate (60 minute):
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Intr-o oana fierbe pastele timp de 3 minute, pana se inmoaie usor. Scurge apoi apa si lasa-le in oala in care au fiert.
Separat, intr-o cratita, incalzeste lingura de ulei de masline apoi adauga pieptul de pui, taiat cubulete, si presarat inainte cu piper si cu putina sare.
Intr-o alta oala, de preferat de ceramica, topeste untul, apoi adauga faina si usturoiul si amesteca. In timp ce amesteci adauga si laptele, putin cate putin. Dupa ce ai pus tot laptele pune si ciupercile si rosiile uscate, mai amesteca putin apoi da oala la o parte, punand la final jumatate din cantitatea de parmezan.
In acest moment adauga puiul sotat si pastele fierte in oala, amesteca, apoi da oala la cuptorul preincins la 220 de grade. Presara restul de parmezan si tine oala la cuptor pana cand preparatul capata la suprafata o culoare aurie, aproximativ 20 de minute.
Pofta buna!
Foto: recipesforall.com