Ingrediente penru reteta Somon cu chilli si coriandru pe pat de orez cu ghimbir:
- 2 bucati file de somon fara piele (aprox.140g);
- 1 chilli rosu, fara seminte, taiat fin;
- 1 legatura coriandru, maruntit;
- 1 lime, injumatatita, pentru servit.
PENTRU OREZ
- 2 linguri ulei de masline;
- 1 ceapa maruntita;
- 1 bucata cat degetul mare de ghimbir, maruntit;
- 1 catel de usturoi, feliat fin;
- 100g orez basmati.
Mod de preparare penru reteta Somon cu chilli si coriandru pe pat de orez cu ghimbir:
1. Se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie si se pune apa la fiert. Se prajeste ceapa cateva minute, pana devine aurie. Se adauga ghimbirul si usturoiul, se lasa 1 minut pe foc, apoi se pune si orezul in tigaie. Se adauga 300ml apa clocotita si putina sare, se da tot amestecul in clocot, se acopera apoi cu un capac si se lasa sa fiarba 10-12 minute la foc mic, pana cand orezul este gata. Se incinge grill-ul la nivel mediu.
2. Se unge tava de cuptor cu putin ulei. Se asaza somonul pe tava si se da la cuptor 4-5 minute, apoi se presara peste el chilli, coriandru, restul de ulei de masline si se asezoneaza. Se mai da la cuptor 4-5 minute, pana este patruns. Se serveste cu orezul cu ghimbir si cu lime pentru cei ce doresc sa stoarca putina zeama peste.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!
Reteta de post: Cartofi la gratar cu sos de ardei si rosii... Reteta de post: Salata cu dovleac si orz...