- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dr.Oetker iti aduce primavara in bucatarie! Primavara este sezonul florilor, momentul in care toata natura prinde culoare. Deschide fereastra larg si lasa inspiratia decorului din acest sezon vesel sa patrunda si in bucatarie .
Pregateste fursecuri cu flori din fondant si invita toata familia sa guste!
Da click si inspira-te de la Dr.Oetker!
Fursecuri cu flori din fondant
24 bucati
Timp de preparare: cca. 20 minute
Timp de coacere: cca. 12-15 minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 225 g faina
- 100 g zahar
- 75 g unt
- 100 g miere
- 1 ou
Pentru decor:
- Zahar pudra cu aroma de vanilie
- Dr. Oetker
- 200 g Fondant Dr. Oetker
- Colorant alimentar de diferite culori
- Dr.Oetker
- Ornamente Bobițe dulci Dr. Oetker
Mai aveti nevoie de:
- tava de copt
- hartie pentru copt
1. Aluat: Intr-un vas de mixat se adauga faina cu zaharul. Se topesc mierea si untul si se adauga peste amestecul de faina cu zahar. Se adauga oul si se amesteca totul, pana la obtinerea unei compozitii omogene.
2. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Cu ajutorul a doua lingurite, se distribuie aluatul in tava, sub forma unor banuti. Se introduce tava la cuptor.
Cuptor electric: cca. 180°C (preincalzit)
Cuptor cu aer cald: cca. 160°C (preîncălzit)
Cuptor pe gaz: treapta 3 (preîncălzit)
Timpul de coacere: cca. 12-15 minute, până prind o culoare aurie
3. Decor: Se colorează fondantul în culorile dorite și se întinde în strat subțire pe masa de lucru, pudrată în prealabil cu zahăr pudră. Din fondant se formează „petalele”, iar cu ele se decorează fursecurile pentru a forma „florile”. Mijlocul „floricelelor” se ornează cu Bobițele dulci de zahăr.
SUGESTIE:
Se poate întinde Fondantul și între 2 foi de hârtie de copt.