Antena Căutare

Retete de efect - friptura in fierul de calcat cu carbuni

Se zice ca marile retete s-au nascut din greseli sau incercari repetate. Asa o fi! Oricum, imaginatia bu­ca­tarilor este esentiala! Cine ar fi crezut, pe vremea cand ne cumparam cu totii ultimul model de fier de calcat, ca cele cu carbuni vor ajunge vedete si in bucatarie!

Oricum, daca aveti de pregatit o masa in stil rustic si va propuneti sa faceti carne la gratar, asta e solutia pentru a va impresiona oaspetii.

Dupa cum stiti, in interior, fierul de cal­cat are un mic gratar. Dedesubt se pun carbuni incinsi, iar pe gratarel, bu­ca­­tile de carne. Mai mult decat atat, fie­­­rul cu totul, in care sfaraie carbunii, se asaza peste o alta bucata de carne. Me­­toda este cu atat mai spectaculoasa, cu cat fierul cu totul se poate pune pe ma­sa, iar carnea poate sta in interior, calda.

COSULET CU LEGUME

Eh, acum, la o asemenea idee, ce gar­­nitura s-ar potrivi?! Un cosulet foarte simplu de facut, dintr-o foaie obisnuita de clatita. In mijlocul clatitei se asaza legumele sotate: cartofi fierti si taiati foarte marunt, morcov, praz sau ce mai aveti prin casa. Se strange foaia de clatita sub forma unui saculet si se leaga cu un pai sau cu un fir din acelea cu care leaga floraresele buche­tele. Apoi se da la cuptor saculetul astfel legat si vom avea o foaie crocanta din care se vor revarsa legumele fierbinti.

GARNITURI DE EFECT

Alta garnitura de efect poate fi facuta extrem de simplu din cartofi fierti. Un cartof fiert, suficient de mare, se taie si cele doua jumatati se scobesc cu grija. Apoi fiecare jumatate e um­pluta, una cu pastrama feliata subtire sau bacon si cealalta se umple cu un pic de salata de boeuf. Servirea la masa tre­buie sa fie insa pe masura!

Ju­ma­ta­tile de cartofi se asaza pe o tava, pe un pat de gheata. Peste cartofi se poate turna si un sos de iaurt facut cu putin mujdei. Sosul de iaurt impreuna cu patul de gheata transforma cartofii intr-o garnitura racoritoare si care poate astepta un piculet pana ii vine randul sa fie serviti la masa, gheata ajutand cartofii sa nu se innegreasca prea repede.

Un aperitiv de efect si la fel de simplu se poate face cu putin cascaval, sunca si aceeasi salata de boeuf, dar priceput aranjate pe farfurie. Pe fundul unei cescute suficient de mari, mai degraba de ceai decat de cafea, se asaza pe jumatate o felie subtire de cas­caval si pe cealalta jumatate o felie de sunca.

Se umple apoi cescuta cu salata de boeuf, se preseaza un pic cu lingurita si se rastoarna pe farfurie. Cele doua felii, de cascaval si de sunca, iau forma cescutei si astfel avem pe farfurie o forma bicolora si perfect rotunda.

sursa: Jurnalul National

5 mancaruri nesanatoase in varianta "sanatoasa"... 4 retete cu prune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x