Dacă nu ai foarte mult timp pentru gătit, aici găsești soluția celor mai bune și mai rapide rețete pe care ți le poți face în mai puțin de 10 minute.
Smoothie cu zmeură și fulgi de ovăz
Prima rețetă deschide ziua - așadar, un preparat pentru micul dejun, care va fi gata în doar câteva minute și care îți oferă energie pentru multe ore, grație combinației de cereale și fructe.
Ingrediente
150 g zmeură
1 banană feliată
120 ml lapte de migdale neîndulcit
50 g fulgi de ovăz
200 g iaurt slab
1 linguriţă sirop de arţar
Mod de preparare
Nimic mai simplu: toate ingrediente de mai sus se amestecă într-un bol sau într-un borcan, cu ajutorul mixerului vertical, după care băutura este gata de a fi savurată.
Toast cu avocado și ou
O gustare cu valoare nutrițională crescută, potrivită, de asemenea, pentru micul dejun
Ingrediente
2 felii de pâine prăjită
un avocado copt
2 ouă
o jumătate de lămâie
sare
Mod de preparare
Fructul de avocado se taie în jumătate și se zdrobește până la obținerea unei paste pe care o amestecăm cu puțină sare și suc de lămâie. Cu această pastă ungem feliile de pâine, după care adăugăm deasupra ouăle prăjite în prealabil în tigaie, sau în friteuza cu aer fierbinte în loc de ulei.
Omletă cu brânză de capră
O gustare rapidă, gustoasă și sățioasă, care nu îți răpește mai mult de 10, cel mult 15 minute, înainte să fie gata. Rețeta este gândită în așa fel încât să obții 4 porții.
Ingrediente
8 ouă mari
sare, piper
1 lingură de unt
120 g brânză de capră, fărâmițată
4 fire de ceapă verde
3 linguri ulei de măsline
1 lingură oțet din vin
1 linguriță muștar
6 cești de rucola
o baghetă mică, încălzită
Mod de preparare
Amestecă într-un vas ouăle, ½ linguriță de sare și ½ linguriță piper și adaugă puțină apă. În paralel, încălzește untul într-o tigaie, la foc mediu, și prăjește ouăle, timp de 2-3 minute. Mai departe, presară deasupra brânza și ceapa verde, tăiată mărunt, și împăturește omleta de două ori, de la margini spre centru, după care o poți tăia în 4 bucăți egale.
Separat, amestecă uleiul, oțetul și muștarul cu un strop de sare și puțin piper și răstoarnă sosul peste rucola. Se servește alături de bagheta încălzită.
Rețete rapide pentru desert
Ciocolată caldă cu mentă
Ingrediente
4 căni de lapte
200 g ciocolată albă, mărunțită
35g ciocolată cu mentă
2 linguri sirop de mentă
colorant alimentar lichid verde și albastru
½ cană smântână îngroșată
Mod de preparare
Laptele și ciocolata se încălzesc împreună într-o tigaie, la foc mic, amestecându-se continuu timp de 5 minute sau până la topirea ciocolatei. Crema astfel obținută se ia de pe foc și i se adaugă siropul (sau crema) de mentă, dar și coloranții alimentari. Băutura se toarnă apoi în căni rezistente, garnisite cu smântâna bătută.
Panna cotta cu ceai verde
Ingrediente
1 cană de lapte
1 pachet gelatină
2 căni de frișcă
¼ ceașcă zahăr
1 lingură pulbere de ceai verde japonez matcha
½ cană de zmeură sau alte fructe de pădure
Mod de preparare
Toarnă întreg conținutul de lapte într-un bol, adaugă gelatina și lasă acest amestec să “se așeze” pentru 3-5 minute. Încălzește apoi laptele într-o tigaie mare, la foc mediu, până când observi că s-a topit gelatina. Într-un alt bol, amestecă o lingură de frișcă împreună cu pulberea de ceai verde, până când se formează o pastă, apoi transferă totul în tigaie, peste lapte, adăugând acum restul de frișcă și zahărul. Menține conținutul pe foc încă 5 minute, amestecând continuu, dar fără a ajunge la punctul de fierbere.
La final, transportă crema astfel obținută în forme rotunde, care vor fi introduse la frigider timp de aproximativ 6 ore.
Ce poți face din căpșuni: 5 rețete de vară delicioase și ușor de preparat... Cele 3 secrete pentru clătite americane perfecte. Rețetă simplă!...