Căutare Live

Roxana Blenche, plating de senzație cu brânzeturi și fructe, la BeautiFood, pe AntenaPlay

În cel de-al treilea episod de BeautiFood, emisiune disponibilă pe AntenaPlay, Chef Roxana Blenche a realizat un platou senzațional cu brânzeturi, foarte simplu de făcut dacă urmăriți anumiți pași.

Platoul cu brânzeturi și fruncte, uscate și proaspete, a fost realizat de Chef Roxana Blenche la BeautiFood, proiect susținut de Băcănia Faină

Antena1

În cel de-al treilea episod de BeautiFood, proiect susținut de Băcănia Faină, Chef Roxana Blenche a realizat unul dintre cele mai apetisante platouri cu brânzeturi. Iată care sunt sfaturile ei și ce pași trebuie să urmăriți ca să vă iasă totul ca la carte... ca la cartea de bucate.

Roxana Blenche, plating de senzație cu brânzeturi și fructe, la BeautiFood, pe AntenaPlay. Ingrediente necesare

Un platou cu brânzeturi se face corect folosind patru tipuri de brânză: brânză maturată, brânză moale, brânză tare și brânză albastră. Ca brânza albastră, puteți folosi: blue cheese, gorgonzola dolce, gorgonzola picantă, chiar și roquefort-ul. Pentru rețeta ei, Roxana Blenche a folosit gorgonzola dolce. La categoria brânză moale intră: brânza de capră tartinabilă, cum va folosi și Chef Roxana Blenche, și camembert-ul, dar și mozzarella mare și mozzarella bocconcini.

Citește și: Roxana Blenche, plating de senzație pentru o rețetă specială de papanași, la BeautiFood, pe AntenaPlay

Ca brânză maturată, Chef Roxana Blenche a folosit de la Băcănia Faină brânza maturată Peleaga, o brânză care se face la noi în țară, în Hunedoara, dar puteți folosi și brânza maturată Retezat, produsă la fel, în Hunedoara, și care este la fel de bună, sau brânza maturată Caciotta, și un caș învechi pe care îl puteți găsi tot la Bacănia Faină și care se produce în Cluj.

"Mie îmi plac foarte mult producătorii locali de la noi din țară. Domnul acesta a studiat în Elveția brânzeturi și a venit la noi în țară și el le produce. El face și un caș care seamănă cu Schweitzer-ul și seamănă la gust 1 la 1", a spus Chef Roxana Blenche în emisiunea BeautiFood.

Avem toate texturile de brânză acum, iar gustul va fi delicios și variat deoarece avem brânzeturi care provin din lapte de vacă, lapte de capră, lapte de oaie și brânzeturi în combinație - lapte de vacă și lapte de bivoliță.

Și, orice bucătar știe asta, fie el amator sau profesionist: brânzeturile se îmbină foarte bine cu fructe, uscate sau proaspete, de sezon. Chef Roxana Blenche a folosit totodată pentru acest plating de senzație și o dulceață de ardei iute și una de Aronia, pe care le găsiți tot la Bacănia Faină.

Sigur, nu trebuie să uitați de un alt lucru important, ca să vă bucurați în totalitate de acest platou: vinul. Chef Roxana Blenche a folosit pentru platoul ei cu brânzeturi un vin alb, sec, de la Domeniile Davidescu, numit Viorica - Pinot Grigio. E un vin excepțional, cu arome de miere de albine, flori de salcâm și cu note de piersică și pepene galben.

Roxana Blenche, plating de senzație cu brânzeturi și fructe, la BeautiFood, pe AntenaPlay

Pentru plating, Chef Roxana Blenche a ales o farfurie circulară, cu boltă. A tăiat două triunghiuri din brânza camembert, apoi a continuat cu brânza moale, cu mozzarella bocconcini, iar din brânza de capră tartinabilă a făcut în palme câteva biluțe, pe care le-a așezat lângă celelalte. A tăiat o zmeură, apoi a așezat și câteva cuburi de gorgonzola. A feliat brânza maturată în diferite forme geometrice și la fel a procedat și cu cașul învechit, cu brânza maturată Peleaga, Retezat și brânza Caciotta.

După ce a așezat toate tipurile de brânză pe farfurie, Chef Roxana Blenche a trecut la fructe. A așezat zmeură, mure proaspete, căpșune, prune uscate, caise uscate, curmale, struguri și câteva feliuțe de măr tăiate Julienne.

Spre final, bucătarul emisiunii BeautiFood de pe AntenaPlay nu a uitat nici de cele două dulcețuri de la Băcănia Faină.

"Dulceața de ardei iute și dulceața de Aronia. Dulceața de Aronia este foarte, foarte sănătoasă. Luăm dulceața de Aronia și o așezăm în trei puncte diferite ale farfuriei", a spus Chef Roxana Blenche.

Chef Roxana Blenche a mai adăugat pe farfurie și câteva bucăți de nuci, câteva micro-plante și un biscuit sărat.

Acum, fosta finalistă de la "Chefi la cuțite" te invită să urmărești "BeautiFood", cel mai nou show culinar digital de pe AntenaPlay, unde poți învăța cum să transformi chiar și cele mai banale preparate într-un adevărat spectacol de gust și culoare, chiar în farfuria ta de acasă.

În fiecare duminică ai un nou episod din "BeautiFood", exclusiv pe AntenaPlay! Nu rata cel mai nou show culinar digital, cu Roxana Blenche!

De asemenea, pe Roxana Blenche o puteți urmări și în producția "Hello Chef" de pe Antena 1.

Parteneri
Zacuscă de vinete cu ardei copți
Catine.ro
Ultimele știri
x