Șnițelul se prepară foarte ușor la airfryer. În plus, această metodă pe care o propunem imită acea senzație de prăjit fără a adăuga deloc ulei. Tot ce ai nevoie este să folosești câteva trucuri simple. Iată mai jos despre ce este vorba!
Cum să prepari un șnițel delicios la airfryer
Pentru șnițelele la airfryer ai nevoie de pesmet auriu. Pentru un plus de savuroase, acesta se poate combina cu parmezan.
Mod de preparare:
Pentru început, se taie pieptul de pui în felii subțiri. Apoi, se condimentează carnea pe ambele părți cu un mix de condimente pentru pui sau pur și simplu cu sare, piper, boia afumată și usturoi granulat.
Pe urmă, se bat ouăle ca pentru omletă, se adaugă făina și se amestecă totul până ce compoziția capătă un aspect omogen, asemenea unui aluat de clătite mai subțire. Amestecul se condimentează cu sare și piper, după gust.
Pentru crustă, se amestecă pesmetul și parmezanul. În funcție de preferințe, se pot adăuga ierburi aromatice, proaspete sau uscate, precum oregano, busuioc și pătrunjel, potrivit unei surse.
După ce ați bifat și acest pas, se ia fiecare felie de pui și se trece prin amestecul de ou, apoi prin cel de pesmet, apăsând bine pentru a căpăta o crustă uniformă. La final, se pun șnițelele pe grătarul airfryerului la 200 grade Celsius. Timpul de gătire estimat este între 10-12 minute, în funcție de grosimea șnițelelor, dar și de cât de rumenite le doriți.
Pentru garnitură, se poate opta pentru cartofi dulci, făcuți tot în airfryer, alături de o salată de varză sau de sfeclă. Poftă bună!
Citește și: Rețeta clasică de paste bolognese ca în Italia. Modul de preparare pas cu pas pentru un gust autentic