Antena Căutare

Trucul inedit pentru șnițele mai gustoase. Un ingredient simplu adăugat în făină schimbă tot ce știai până acum

Șnițelul de pui este poate unul dintre cele mai comune feluri de mâncare, relativ ușor de preparat, care poate fi servit imediat după gătire. Dacă ne asculți sfatul și vei adăuga în făină ingredientul pe care ți-l propunem te vei bucura de o masă extrem de gustoasă.

colaj foto cu prepararea unui snitel de pui in faina Galerie
Trucul inedit pentru șnițele mai gustoase. Un ingredient simplu adăugat în făină schimbă tot ce știai până acum. | Shutterstock.com

Șnițelul de pui se prepară foarte ușor la cuptor. În plus, această metodă pe care o propunem folosește mai puțin ulei și vine cu un ingredient secret în făină.

Această rețetă la cuptor imită acea senzație de prăjit fără a folosi mult ulei. Tot ce aveți nevoie este să folosiți câteva trucuri simple - încălziți tigaia în prealabil și stropiți puiul cu ulei de măsline de două ori.

Citește și: Cât timp rezistă aripioarele de pui la frigider. Puțini știu și fac o greșeală

Iată de ce ai nevoie pentru a face șnițel de pui crocant la cuptor. Află ingredientul secret din făina albă

Puiul este un aliment care poate fi gătit nu doar în crustă, ci și cu sosuri precum soia, cu pesto de busuioc și parmezan. Însă vă vom prezenta ingredientele pentru o crustă delicioasă la cuptor, fără prea mult ulei.

  • Ulei: Spre deosebire de șnitelul tradițional, această rețetă poate fi făcută fără ulei. Cu toate acestea, va trebui totuși să ungi tigaia cu puțin ulei de măsline - va oferi aromă și va împiedica puiul să se lipească de suprafața tigăii.
  • Pui: Pieptul de pui se taie în două pe lungime și se aplatizează cu un ciocan de carne până când are o grosime de aproximativ ¼ de inch.
  • Făină: În făina albă adăugăm sare, acesta este ingredientul secret care pus și în făină va oferi șnitelului un plus de savoare. Majoritatea gospidinelor adaugă sare la pui sau marinadă, însă cel mai important este să fie pusă în făină.
  • Ouă: Două ouă întregi ajută la omogenizarea cu pesmetul care se va lipi de pui pentru a forma o crustă crocantă.
  • Pesmet condimentat: Puteți folosi pesmet cumpărat din magazin sau puteți face acasă propriul pesmet condimentat cu sare, piper și arome după gust.
  • Coajă de lămâie: Coaja de la o lămâie aduce aromă de citrice și oferă un gust exotic fin.

Citește și: Rețetă de sarmale mănăstirești cu ce ai în casă. Ingredientul pe care măicuțele îl pun pentru un plus de savoare

Cum să prăjiți pieptul de pui la grătar

Dacă optați pentru piept de pui cu os cu piele, înțepați pielea cu o furculiță sau creați câteva fante cu un cuțit de bucătărie și începeți să frigeți cu pielea în jos. Acest lucru va ajuta grăsimea să se scurgă în tava de scurgere.

Nu uitați că pieptul cu os durează ceva mai mult timp pentru a se găti, adăugați cinci minute la timpul de gătire înainte de a verifica temperatura. Prăjirea la grătar, deși fără efort și rapidă, s-ar putea să nu dea cel mai suculent pui, așa că asigurați-vă că îl ungeți cu ulei înainte de prăjire, folosiți marinada preferată sau/și asociați un sos cremos pentru servire.

Preîncălziți grătarul cuptorului în poziția de mijloc. Dacă se frige puiul cu piele, poziționați un alt grătar la 15 cm de sursa de căldură. Tapetați o tavă de picurare cu folie de aluminiu și așezați tava pentru grătar deasupra. Acoperiți tigaia cu ulei vegetal.

Citește și: Ce se întâmplă în organism dacă pui o felie de lămâie în cafeaua pe care o bei

Ungeți ușor pieptul de pui cu ulei de măsline și asezonați-l cu sare și piper pe ambele părți.

Frigeți pe grătarul din mijloc, întorcându-i la jumătatea timpului, până când puiul este auriu pe alocuri și un termometru cu citire instantanee introdus în cea mai groasă porțiune a pieptului înregistrează 165 de grade, între 12 și 18 minute, în funcție de grosime. Dacă se frige puiul cu piele, se mută tava pe grătarul superior la jumătatea gătitului, cu puiul cu pielea în sus.

Citește și: Cât costă 1 kg de cireșe românești, comparativ cu cele de import. Mulți au crezut că e o greșeală când au văzut prețul

Cum să scufundați pieptul de pui, un alt mod de gătire eficient

Gătirea ușoară a pieptului în apă clocotită, împreună cu un pumn de plante aromatice, menține carnea suculentă și fragedă fără adaos de grăsime. Adăugarea de lămâie tăiată felii, bucăți de morcov și țelină sau/și o jumătate de ceapă galbenă sporește aroma. Atât carnea cu os, cât și cea fără os sunt bune aici, potrivit realsimple.com.

Puneți puiul într-o cratiță sau într-o tigaie cu laturi drepte și adăugați apă cât să acopere 2,5 cm.

Adăugați în cratiță aromate, cum ar fi frunze de dafin, boabe de piper, crenguțe de pătrunjel proaspăt, cimbru sau rozmarin și un vârf de cuțit de sare.

Aduceți la o fierbere ușoară la foc mediu-mare. Reduceți focul la mediu și mențineți o temperatură între 170 și 180 de grade. Gătiți, îndepărtând spuma de la suprafață, până când puiul înregistrează 165 de grade pe un termometru cu citire instantanee, între 15 și 18 minute.

Pentru mai multe rețete savuroase, intră pe hellotaste.ro.

Citește și: Cu cât s-au scumpit ouăle de țară. Suma pe care consumatorii români trebuie să o scoată din buzunar

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x