Am gasit intr-un supermarket niste spaghete lungi cat o zi de post. Mi-au placut, asa ca m-am gandit sa fac ceva cu ele.
Ingrediente:
- spaghete
- ciuperci
- branza gorgonzola
- piper verde
- usturoi
- smantana dulce
Langa paste am pus niste ciuperci din soiul champignon brun, branza Gorgonzola, niste boabe de piper verde din saramura, usturoi pentru aromarea ciupercilor, asadar, resurse putine.
O cana de smantana dulce pentru alcatuirea sosului. Daca va plac sosurile mai bogate, sugerez doua cani.
Am crestat fiecare ciuperca si am infipt in crestatura cate o felie de usturoi.
Am pus ciupercile intr-o tava, pe o foaie de copt, le-am stropit cu ulei, am presarat sare si piper peste ele si le-am dat la cuptor pentru un sfert de ora. In felul asta am obtinut de la ele maximum de aroma si savoare.
Pentru sos am pus putin ulei in tigaie, am pus branza si boabele de piper si am adaugat smantana. Trei-patru minute pe foc mic si-i gata sosul. Branza trebuie sa se dizolve si sa se distribuie uniform in smantana. Daca vreti sa subtiati sosul puteti adauga un strop de lapte dulce.
Ca sa fierbi spaghetele lungi intr-o oala normala, e destul sa ai rabdare si sa le apesi usor pe masura ce se inmoaie. In felul asta nu se vor rupe. Se fierb normal, in multa apa cu putina sare, cat scrie pe ambalaj.
Dupa ce le-am fiert, am scurs apa de pe ele si le-am stropit cu putin ulei de masline extravirgin. Le-am pus in farfurie si am adaugat sosul deasupra. Combinatia de gorgonzola cu ciupercile facute in felul asta e fantastica.
Citeste Revista Felicia