Atunci când alegi să cumperi ouă din supermarket, vei observa că există două tipuri: unele care au coaja complet alba, iar altele care au coaja rozie sau maro. Diferența dintre ele constă, de fapt, valoarea nutrițională, spun specialiștii.
"Oul alb are mai mulţi acizi graşi decât cel brun. Ouăle albe au o cantitate mai mare de grăsime, dar asta nu este neapărat rău. Pentru a beneficia de toate elementele nutritive, oul perfect se consumă cu albușul tare, dar cu gălbenușul moale, spune nutriţionistul Mihaela Bilic.
Potrivit gizmodo.com, există un mit înrădăcinat cum că ouăle maro sunt mai bune la gust și că acesta ar fi motivul pentru care sunt mai scumpe. Acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Totuși, diferența de gust de la ou la ou are legătură cu ceea ce mănâncă găina. Spre exemplu, multe găini de casă produc ouă maro, iar majoritatea celor crescute în scopuri comerciale produc ouă albe. Alimentația găinii influențează gustul oului și culoarea gălbenușului, la fel cum poate influența și gustul cărnii. Totuși, dacă ai crește o găină producătoare de ouă maro și o vei hrăni cu mâncarea celei ce produce ouă albe, ouăle nu vor putea fi deosebite decât după coajă. Dacă cele două găini vor avea aceeași alimentație, până și culoarea gălbenușului va fi aceeași.