Antena Căutare

Turul lumii în farfuriile de pe Litoral. Restaurantele de la malul mării și-au adaptat meniul la bucătăria internațională

O călătorie culinară în jurul lumii începe pe litoralul românesc. De la vita sud-americană şi aromele orientale, până la savoarea simplă a bucătăriei tătăreşti, toate îşi fac loc în farfuriile turiştilor.

O călătorie culinară în jurul lumii începe pe litoralul românesc. De la vita sud-americană şi aromele orientale, până la savoarea simplă a bucătăriei tătăreşti, toate îşi fac loc în farfuriile turiştilor.

Adus tocmai din Uruguay, muşchiul de vită Black Angus este piesa de rezistenţă a platoului. În Mamaia Nord, clienţii au pretenţii mari, aşa că bucătarii se întrec în preparate sofisticate.

Răzvan Mangu, bucătar: "Folosim o temperatură ridicată pentru închiderea porilor, după care vom scădea din intensitatea temperaturii pentru o gătire cât mai uniformă şi de la exterior, către interior."

Carnea e gătită puţin, cât să-şi păstreze frăgezimea. Trufele şi sparanghelul completează farfuria. Deasupra, se pune o crustă de şofran cu soia.

După muşchiul de vită uruguayan, turiştii pot încerca şi savorile orientului. Un restaurant libanez din Mamaia şi-a făcut deja clienţii să memoreze meniul.

Asta pentru că mâncărurile sunt pregătite de un libanez sadea. Bucătarul şef Ahmed găteşte de 30 de ani pentru români.

Pentru o cină ca la carte, mizează pe un amestec de carne de berbec şi vită. Năutul completează reţeta, iar condimentele dau toată savoarea. Totul este servit direct din tigaie.

Se spune despre mâncarea libaneză că este una dintre cele mai proaspete şi sănătoase din întreaga lume. Tocmai de aceea, de pe niciun platou nu lipsesc legumele.

Turiştii care ajung în Neptun, la un restaurant cu specific tătăresc, se pot bucura de savoarea unui preparat pe cât de simplu, pe atât de delicios: şuberekul.

Secretul constă în prăjire. Cu uleiul bine încins, şuberekul este stropit bine cu o paletă şi întors exact la momentul potrivit.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Secretul ROȘIILOR ȚUGUIATE! „În realitate ADEVĂRUL este altul. Nimeni nu vrea să spună”... Dulceața de casă, rețete exotice. Un borcan de gem sau dulceață de casă se vinde cu 15-20 de lei...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x