Fie că sunt fierte, gătite jumări sau la cuptor, unul sau două ouă consumate zilnic la mic dejun, prânz ori cină ajută la obținerea siluetei mult dorite în sezonul cald, potrivit nutriționistei Sharon Natoli.
Potrivit lui Natoli, ouăle ajută organismul să se refacă după un antrenament intens.
„Înainte să cheltui bani pe suplimente alimentare scumpe și pe alimente pentru dietă, asigură-te că incluzi ouă în meniul tău – acestea sunt o sursă naturală de proteine”, a explicat ea.
„Unele gustări cu protein pot fi costisitoare și, spre deosebire de ouă, acestea pot conține și arome artificale și îndulcitori”, a mai precizat ea.
Potrivit unui studiu recent, consumul de ouă întregi după antrenament ajută mai mult la dezvoltarea mușchilor decât consumul de proteine din albușuri, fără gălbenușuri.
Un alt avantaj este acela că, potrivit unor studii, mic dejunurile bogate în proteine pot reduce senzația de foame.
Potrivit altui studiu, oamenii care consumă ouă pe parcursul dietelor lor cu puține calorii pierd în greutate mai repede decât alții.
Ouăle sunt bogate în vitamine precum B12 și B5 și alte substanțe, între care și seleniu. Aceste substanțe ajută la menținerea sănătății și elasticității pielii, părului și unghiilor. Alte beneficii sunt întărirea imunității, îmbunătățirea memoriei și creșterea puterii mușchilor.
Şi în oraşe, venirea verii se simte. Străzile s-au umplut de rulote cu mâncare stradală, iar prânzul în aer liber este v... Secretul ROȘIILOR ȚUGUIATE! „În realitate ADEVĂRUL este altul. Nimeni nu vrea să spună”...